ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αρωμα Αλοννήσου στην Ιταλία

αρωμα-αλοννήσου-στην-ιταλία-11864

Διπλή παρουσίαση του νησιού στη Ρώμη και τη Νάπολη με στόχο την προσέλκυση τουριστών

Δυναμικό άνοιγμα επιχειρεί ο δήμος Αλοννήσου στην Ιταλία, με δύο παρουσιάσεις του νησιού στη Ρώμη και τη Νάπολη, σε συνεργασία με την MTC Group, τον ΕΟΤ Μιλάνου και την αεροπορική εταιρεία Βολοτέα, που πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Η πρώτη παρουσίαση προγραμματίζεται την Πέμπτη 5 Μαΐου στην ιταλική πρωτεύουσα και η δεύτερη την Παρασκευή 6 Μαΐου στη Νάπολη, παρουσία τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και παραγόντων του τουρισμού, από τη γείτονα χώρα.

Βασικό κίνητρο για την διοργάνωση των παραπάνω δραστηριοτήτων, είναι το γεγονός ότι υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση τεσσάρων πόλων της Ιταλίας, Νάπολης, Βενετίας, Μπάρι και Ρώμης με το αεροδρόμιο της Σκιάθου, γεγονός που συνεπάγεται σταθερή κίνηση από τη γείτονα, η οποία έχει προοπτικές να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο πραγματοποιείται η παραπάνω πρωτοβουλία, είναι το γεγονός ότι υπάρχει «μούδιασμα» από την πλευρά της Ευρώπης σε επίπεδο κρατήσεων, αλλά η Ιταλία, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που έχουν υποδεχτεί πρόσφυγες, και οι Ιταλοί γενικότερα, έχουν διαφορετική άποψη για το συγκεκριμένο θέμα.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, το γεγονός ότι υπάρχουν πρόσφυγες και στην Ιταλία, καθιστά τους Ιταλούς εξοικειωμένους με το συγκεκριμένο θέμα. Το ζητούμενο, στην προκειμένη περίπτωση, είναι άνοιγμα και προβολή του νησιού στην Ιταλία, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που αναπτύσσονται από το δήμο Αλοννήσου. Παράλληλος στόχος είναι το άνοιγμα του δήμου Αλοννήσου προς τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, με αφορμή την επαναλειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Βορείων Σποράδων, με την δρομολόγηση flying cat της Hellenic Seaways από τις 17 Ιουνίου και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στόχος της δημοτικής αρχής Αλοννήσου είναι να «υπενθυμίσει» το νησί την παρουσία του στον τουριστικό χάρτη, μέσα από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.

Τα νησιά των Βορείων Σποράδων και η Αλόννησος, ειδικότερα, ήταν πάντα δημοφιλείς προορισμοί για τους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες και όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου, «πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις στοχευμένες, έτσι ώστε να τονώσουμε τη συγκεκριμένηαγορά και να υπενθυμίσουμε ξανά στη Μακεδονία το προϊόν μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου