ΠΗΛΙΟ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερμανίδα στη Μηλίνα να σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

ανοιχτό-το-ενδεχόμενο-η-γερμανίδα-στη-977985

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι εις βάρος του συζύγου της Γερμανίδας τουρίστριας, ενώ η 58χρονη φέρεται να δέχθηκε τη σφαίρα από απόσταση 25 μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι εξονυχιστικές σε σπίτια, ακόμα και σε βάρκες, ωστόσο δεν έχει βρεθεί κάτι. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι φτωχό, ενώ παρά τις εντατικές έρευνες δεν έχει βρεθεί ακόμα όπλο.

Πήλιο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της τουρίστριας

Όπως προέκυψε από την εξέταση που πραγματοποίησε η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Λάρισας, Χρυσαυγή Κούση, «κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή φέρει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9-10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο– τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου».

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής, ενώ το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή.

Το χρονικό

Ο θάνατος της 58χρονης Γερμανίδας τουρίστριας αρχικά είχε αποδοθεί σε αιφνίδιο αίτιο, πριν από 11 ημέρες, όταν έκανε διακοπές σε παραθαλάσσιο χωριό του Ν. Πηλίου και συγκεκριμένα στη Μηλίνα. Ωστόσο, εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ο θάνατός της προήλθε από σφαίρα στην πλάτη, με όπλο διαμετρήματος 22mm.

Η γυναίκα ήταν νεκρή 4-5 ώρες πριν ο άνδρας της δηλώσει τον θάνατό της. Μεταφέρθηκε από την παραλία της Μηλίνας του Ν. Πηλίου αρχικά στο Κ.Υ. Αργαλαστής όπου διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το πτώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, με αρκετές ημέρες καθυστέρησης λόγω φόρτου εργασίας, όπου και τελικά στη νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ.

Η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό αναφέρει τα εξής: «Στην από 24 Ιουλίου 2023 σημαντική αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας και από την 25 Ιουλίου 2023 πρωινή αναφορά συμβάντων της υπηρεσίας μας, αναφέρθηκε ο αιφνίδιος θάνατος της B.S γεννηθείσας στις 13 Νοεμβρίου 1964 στο Zeibrucken Γερμανίας, προσωρινής κάτοικου Μηλίνας του Δήμου Πηλιου και συγκεκριμένα ότι αυτή ανευρέθη πεσμένη, χωρίς τις αισθήσεις της, εντός αύλειου χώρου της οικίας που κατοικούσε προσωρινά με τον σύζυγό της B.L ο οποίος είναι γεννηθείς το 1961 στη Γερμανία με τον οποίο διέμενε στην Ελλάδα. Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με συνοδό γιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής όπου διαπίστωσε το θάνατό της, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Σε συνέχεια των ανωτέρω, σήμερα 26 Ιουλίου 2023 και περί ώρα 10:30, ενημερώθηκε ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου από την ιατροδικαστή κυρία Κούση Χρυσαυγη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας για την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου