ΤΟΠΙΚΑ

Τραγικό τέλος για 52χρονο άστεγο στα επείγοντα του νοσοκομείου

τραγικό-τέλος-για-52χρονο-άστεγο-στα-επε-911557

Μετέβη στο ΤΕΠ, δηλώνοντας πόνο στο πόδι του και «έσβησε» από πνευμονικό οίδημα

Γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ τον γνώριζαν καλά. Επρόκειτο για έναν άκακο άνθρωπο που δεν πείραζε κανέναν. «Σπίτι» του ήταν τα παγκάκια της πόλης και οι εξωτερικοί χώροι καφέ, όπου συνήθιζε πολλές φορές να κοιμάται. Ήταν άστεγος εκ πεποιθήσεως, λένε άνθρωποι που έτυχε να τον συνδράμουν. Αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού, ενώ γενικότερα η υγεία του ήταν επιβαρυμένη. Ήταν μόλις 52 χρόνων και έμοιαζε με 75χρονο.

Το περασμένο Σάββατο μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου. Παραπονέθηκε στους γιατρούς ότι τον πονάει το πόδι του. Οι γιατροί της εφημερίας έδωσαν εντολή να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Ξαφνικά, όμως, ο 52χρονος έχασε τις αισθήσεις του. Πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν όσοι βρίσκονταν στο ΤΕΠ τι έχει συμβεί, ο 52χρονος κατέρρευσε.

Όπως ήταν φυσικό, στο Τμήμα σήμανε συναγερμός. Δίχως να χαθεί πολύτιμος χρόνος οι γιατροί τον μετέφεραν στην ειδική αίθουσα και έκαναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Οι προσπάθειές τους δεν ευοδώθηκαν. Ο 52χρονος λίγα λεπτά μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Για το συμβάν ενημερώθηκε αμέσως η Αστυνομία. Διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Πιθανολογείται ότι υπέστη πνευμονικό οίδημα και απεβίωσε. Οι γιατροί εκτιμούν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του, αλλά είτε δεν το γνώριζε, είτε είχε επιλέξει να μην λαμβάνει αγωγή.

Στο Νοσοκομείο είχε μεταφερθεί και παλαιότερα και μάλιστα αρκετές φορές, με πρωτοβουλία των διασωστών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι τον είχαν εντοπίσει πολλές φορές στον δρόμο σε κατάσταση μέθης, τον μετέφεραν στο Αχιλλοπούλειο όπου του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες και αποχωρούσε.

Η σορός του 52χρονου φυλάσσεται σε έναν από τους νεκροθαλάμους του Νοσοκομείου Βόλου.

Την ίδια ώρα, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, σε συνεννόηση με την Αστυνομία και την Εισαγγελία Βόλου, έχουν ξεκινήσει την έρευνα για να αναζητήσουν συγγενείς του, οι οποίοι αφού ενημερωθούν για τα διαδικαστικά, θα πρέπει στη συνέχεια να δηλώσουν αν θα αναλάβουν την κηδεία και την ταφή του ή θα κινηθεί η διαδικασία να αναλάβει τα έξοδα ο δήμος, όπως έχει γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου