ΠΗΛΙΟ

Με καταλήψεις κτιρίων και κόμβων απειλούν οι κάτοικοι του Πλατανιά

με-καταλήψεις-κτιρίων-και-κόμβων-απει-1051512

Καταγγέλλουν κυβέρνηση, δήμο και περιφέρεια ότι σφυρίζουν… “κλέφτικα”

Λόγω των έκτακτων αναγκών που δημιουργήθηκαν μετά τις πλημμύρες στον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου, ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος «Πλατανιάς Πηλίου, το χωριό μας», συνεκάλεσε συνέλευση επαγγελματιών και κατοίκων Πλατανιά, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, με κύριο θέμα την αποκατάσταση των ζημιών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες DANIEL του Σεπτεμβρίου στον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου. Ο Σύλλογος μάλιστα σκοπεύει να προχωρήσει σε καταλήψεις κυβερνητικών και δημοτικών κτηρίων, κόμβων, καλώντας τους κατοίκους να συμμετέχουν κι αυτοί.

Στην συνέλευση των Επαγγελματιών και Κατοίκων Πλατανιά, έγινε εκτενής συζήτηση από τα μέλη για τις καταστροφές, τις αποζημιώσεις τον τουρισμό και την αγροτική οδοποιία. Διαπιστώθηκε ότι παρόλο που έχουν περάσει έξι μήνες, μετά την καταστροφική πλημμύρα η είσοδος του Πλατανιά, με τις βασικές υποδομές τον χείμαρρο, την γέφυρα, τους δρόμους, το παραλιακό μέτωπο, το τηλέφωνο το νερό και άλλα παραμένουν διαλυμένα, γκρεμισμένα και ερειπωμένα, με ένα σωρό διαλυμένα αυτοκίνητα, πεταμένα στα βράχια, στην παραλία του Πλατανιά.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης των εργασιών για την αποπεράτωσης του αλιευτικού καταφυγίου Πλατανιά και όλοι οι κάτοικοι και επαγγελματίες συμφώνησαν στην κοινή γραμμή δηλ. να τελειώσει γρήγορα η κατασκευή του λιμανιού με τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές.

«Σε εκείνους δε που προκαλούν τεχνηέντως δικαστικές ενστάσεις σχετικά με το λιμάνι του Πλατανιά, με σκοπό την μη συνέχιση των εργασιών σε αυτό, δηλώνουμε εμείς οι επαγγελματίες, ότι θα απαιτήσουμε ανάλογες αποζημιώσεις επειδή θα πληγεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής του Πλατανιά και του ευρύτερου Πηλίου», επισημαίνει ο Σύλλογος.

Από τη Συνέλευση, όπου συμμετείχε και το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Προμυρίου, εξελέγη Συντονιστική Επιτροπή η οποία θα πρέπει να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Μαγνησίας και σε κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε να διερευνήσει σχετικά με την στασιμότητα υλοποίησης των έργων.

Η Συντονιστική Επιτροπή παρέστη εκτάκτως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, την Τετάρτη 28.02.24 και εξέθεσε στο Δ. Συμβούλιο την γνωστή σε όλους κατάσταση στασιμότητας και μη υλοποίησης των αναγκαίων έργων υποδομής στον Πλατανιά.

«Αποκομίσαμε την εντύπωση ότι η έλλειψη χρημάτων αναγκάζουν την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Μαγνησίας και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, να «σφυρίζουν κλέφτικα» ρίχνοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για την εγκληματική καθυστέρηση των εργασιών αποκατάστασης ιδίως τώρα που σε λίγο αρχίζει η τουριστική περίοδος.

Μετά από όλη αυτή την κοροϊδία που αντιλαμβανόμαστε από τους υπεύθυνους, δηλαδή της μετάθεσης των ευθυνών για την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης από τον έναν στον άλλον, δηλώνουμε, ότι θα κινηθούμε πολύ δυναμικά με καταλήψεις κυβερνητικών και δημοτικών κτηρίων, κόμβων κλπ και ζητούμε από όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες Πλατανιά και των άλλων περιοχών, με σύμπνοια ενότητα και μαχητικότητα, όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε και να αναχαιτίσουμε την οριστική διάλυση του Πλατανιά και του Νοτίου Πηλίου γενικότερα» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου