ΠΗΛΙΟ

Καταγγέλλουν αδιαφορία και εγκατάλειψη ιδιοκτήτες εξοχικών στην Πάλτση

καταγγέλλουν-αδιαφορία-και-εγκατάλε-1006884

Δεν μπορούν να φθάσουν τους κατοικίες και να τις καθαρίσουν

Χωρίς νερό, ρεύμα, τηλέφωνο και ακόμη χειρότερα χωρίς εσωτερική οδοποιία είναι τα σπίτια στην Πάλτση, που χτυπήθηκε αλύπητα και από τα δύο κύματα κακοκαιρίας.

Βολιώτες που έχουν τα εξοχικά τους εκεί καταγγέλλουν εγκατάλειψη και πλήρη αδιαφορία από μέρους της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δεν μπορούν να επισκεφτούν της εξοχικές κατοικίες τους και να βγάλουν τις λάσπες και τα χώματα.

Τα σπίτια έχουν μουχλιάσει από την υγρασία και αποτελούν εστία μικροβίων και κουνουπιών, όπως περιγράφουν. Κατανοούν ότι δίνεται προτεραιότητα ανάλογα με τις ανάγκες, όμως, όπως δικαιολογημένα λένε, ενάμιση και πλέον μήνα μετά τον «Daniel» πρέπει κι εκείνοι να πάνε στα εξοχικά τους και να τα καθαρίσουν.

Στην περιοχή υπάρχουν 40 κατοικίες στις οποίες διέμεναν περίπου 100 άτομα μέχρι πριν την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Κάποιοι είχαν σκοπό να μείνουν μόνιμα εκεί και τον χειμώνα, αλλά αναγκάστηκαν να φιλοξενηθούν σε φιλικά τους πρόσωπα.

Αυτή τη στιγμή οποιοσδήποτε θέλει να επισκεφτεί την Πάλτση μπορεί να πάει κανονικά με το αυτοκίνητό του, καθώς ο δρόμος δεν έχει ζημιές.

Από την παραλία όμως και πέρα όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στις κατοικίες, οι μικροί βατοί μεν αλλά με αμμοχάλικο, είναι καταστραμμένοι.

Ο κ. Νικόλαος Γκίκας λέει: «Δεν πρέπει να πάμε κι εμείς στα εξοχικά μας; Αυτή τη στιγμή μπορούν να πάνε μόνο όσοι έχουν αγροτικό αυτοκίνητο ή τζιπ. Η πλειοψηφία δεν έχει πρόσβαση».

Μετά τον «Daniel» έφτασαν στην περιοχή μηχανήματα και ξεκίνησαν εργασίες. Στην πορεία, όμως, σταμάτησαν, ενώ ήρθε το δεύτερο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και τα κατέστρεψε όλα από την αρχή. Εκτοτε μηχάνημα δεν ξαναεμφανίστηκε.

Κάποιος πρέπει να μας βοηθήσει. Ο δήμος ή η Περιφέρεια απαιτείται να βάλουν μηχανήματα. Για να επισκεφτούμε τα εξοχικά μας πρέπει να αφήνουμε τα ΙΧ στην παραλία και να περπατάμε με τα πόδια αποστάσεις ενός χιλιομέτρου», σημειώνει.

Ο ίδιος ζητεί μέριμνα και για το νερό και για το ρεύμα. «Θα καταστραφούν τα σπίτια. Παραμένουν με το χώμα και τις λάσπες στο εσωτερικό τους. Κάποια εξοχικά έχουν μικρές ζημιές, άλλα όμως έχουν πολύ μεγάλες. Δεν μπορούν να μείνουν έτσι», σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι η Πάλτση μετατράπηκε σε ένα μεγάλο ορμητικό χείμαρρο με τις καταρρακτώδεις βροχές. Η περιοχή είχε τέσσερις αγνοούμενους ακόμη και νεκρούς από την πρώτη σφοδρή κακοκαιρία. Το φυσικό τοπίο της περιοχής μετά τις θεομηνίες έχει αλλάξει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου