ΑΛΜΥΡΟΣ

Δεκατιανό για πάνω από 200 μαθητές

δεκατιανό-για-πάνω-από-200-μαθητές-888088

Στον Αλμυρό και σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο από την Εκκλησία

Ολοένα και περισσότεροι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο δίχως να έχουν κολατσιό από το σπίτι και παράλληλα οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα από το κυλικείο.

Η Εκκλησία έχει φθάσει να καλύπτει τα έξοδα για το πρωινό για πάνω από 200 μαθητές στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού όλων των βαθμίδων, ώστε κανένας μαθητής να μην είναι νηστικός ή να αισθάνεται μειονεκτικά έναντι των συμμαθητών του.

Ο αρχιερατικός επίτροπός Αλμυρού π. Γεώργιος Μπέκας λέει: «Ενημερωνόμαστε από τις διευθύνσεις των σχολείων και παρεμβαίνουμε με διακριτικότητα σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις. Κάθε μήνα καλύπτουμε τα έξοδα που απαιτούνται στα κυλικεία για να έχουν όλοι οι μαθητές τυρόπιτα, χυμό, νερό».

Η Εκκλησία παρέχει δεκατιανό σε 150 μαθητές στον Αλμυρό, 40 στην Ευξεινούπολη, 20 στον Πτελεό, 30 στη Σούρπη.

«Γνωρίζουμε ότι πολλές οικογένειες εν μέσω ενεργειακής κρίσης βρίσκονται σε θέση ανάγκης, ωστόσο δεν μοιράζονται το πρόβλημά τους. Είναι οι υπερήφανοι φτωχοί που δεν δέχονται εύκολα βοήθεια. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους έστω και από μακριά, ώστε να μην έρχονται σε δύσκολη θέση», σημειώνει ο ίδιος.

Η φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας στον τομέα της εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει αθόρυβα εδώ και πέντε χρόνια. Κάθε χρόνο όμως διαπιστώνονται όλο και πιο πολλά προβλήματα. «Ευχόμαστε να σταματήσει εδώ αυτή η κατάσταση», σημειώνει ο ίδιος.

Παράλληλα σημαντική είναι η δράση και για τα θέματα της ενέργειας, καθώς οι Ιεροί Ναοί στηρίζουν οικονομικά τουλάχιστον 40 οικογένειες. «Είμαστε μικρή κοινωνία και το αδιέξοδο που υπάρχει σε όλο τον κόσμο υπάρχει και στον Αλμυρό. Οι ενορίες μας προσπαθούν να βοηθήσουν δίνοντας ξύλα. Για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν έχουμε το περιθώριο να συνδράμουμε, καθώς είναι μεγάλο το κόστος. Με τις δαπάνες ρεύματος δυσκολεύονται και οι εκκλησίες. Οικονομικά εύρωστοι Ιεροί Ναοί προχωρούν σε διακανονισμούς για να αντεπεξέλθουν. Είναι δύσκολη η οικονομική συγκυρία, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρχει βοήθεια και να μην απελπιστεί ο κόσμος», σημειώνει ο αρχιερατικός επίτροπος.

Η τοπική Εκκλησία έχει δίπλα της την τοπική κοινωνία του Αλμυρού, που στηρίζει το φιλανθρωπικό της έργο. «Βρίσκουμε ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια και δέχονται να μας βοηθήσουν, όταν τους μιλούμε για τα προβλήματα», προσθέτει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι παράλληλα λειτουργούν τα Σπίτια Γαλήνης και τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα οποία εφοδιάζουν με τρόφιμα τις οικογένειες βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

«Με εμπιστοσύνη στον Θεό, αγάπη, αλληλεγγύη και υπομονή θα τα καταφέρουμε. Το έχει αποδείξει ο λαός μας ότι πάντοτε τα καταφέρνει. Βγαίνει από τις δυσκολίες και βαδίζει στον δρόμο της προόδου και της ανάκαμψης. Το ίδιο θα συμβεί και σε αυτήν την περίπτωση και ο κόσμος το γνωρίζει από την οικονομική κρίση και υπομένει», καταλήγει ο π. Γεώργιος Μπέκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου