ΑΛΜΥΡΟΣ

Πράσινο φως για την Ενεργειακή κοινότητα Αλμυρού – Φαρσάλων

πράσινο-φως-για-την-ενεργειακή-κοινό-884817

Ομόφωνη απόφαση της ΔΕΥΑ Αλμυρού ανοίγει τον δρόμο για τη διαδημοτική συνεργασία

Ανοίγει ο δρόμος για να πάρει σάρκα και οστά η διαδημοτική συνεργασία του δήμου Αλμυρού με τον δήμο Φαρσάλων, που στοχεύει στη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας, που θα συμβάλει στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε μία περίοδο που τα δημοτικά ταμεία αιμορραγούν εξαιτίας της εκτόξευσης του κόστους λειτουργίας των δημοτικών κτιρίων, οι δύο δήμοι «ενώνουν» τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Στην υπό σύσταση Διαδημοτική Ενεργειακή Κοινότητα Αλμυρού- Φαρσάλων ΣΥΝ.ΠΕ. θα συμμετάσχει η ΔΕΥΑ Αλμυρού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, για την έγκριση του καταστατικού.

Στον νέο φορέα θα συμμετέχουν ο δήμος Αλμυρού, με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 40%, με ποσό συμμετοχής που θα ανέρχεται στις 20.000,00€ για την απόκτηση 200 συνεταιριστικών μερίδων επί συνόλω 500 και η ΔΕΥΑ Αλμυρού με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 8% και με ποσό συμμετοχής που θα ανέρχεται στις 4.000,00€ για 40 συνεταιριστικές μερίδες.

Αντίστοιχα, ο δήμος Φαρσάλων θα συμμετάσχει με ποσοστό 40%, με ποσό συμμετοχής που θα ανέρχεται στις 20.000,00€ για την απόκτηση 200 συνεταιριστικών μερίδων και η ΔΕΥΑ Φαρσάλων με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 8%, με ποσό συμμετοχής που θα ανέρχεται στις 4.000,00€ για σαράντα 40 συνεταιριστικές μερίδες.

Στην Ενεργειακή Κοινότητα ακόμη θα συμμετάσχουν η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλμυρού με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 1% και με ποσό συμμετοχής που θα ανέρχεται στις 500,00€ για 5 συνεταιριστικές μερίδες και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αλμυρού επίσης με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 1%, με ποσό συμμετοχής που θα ανέρχεται στις 500,00€ για 5 συνεταιριστικές μερίδες. Με ανάλογα μερίδια θα συμμετάσχουν οι σχολικές επιτροπές των Φαρσάλων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου