ΑΛΜΥΡΟΣ

«Ενεση» 150.000 ευρώ χρειάζεται η Κοινωφελής

ενεση-150-000-ευρώ-χρειάζεται-η-κοινωφελή-765581

Εγκρίθηκε την Τετάρτη ο προϋπολογισμός για το 2015

Οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ θα ζητήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση από το δήμο Αλμυρού για τη νέα χρονιά ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Για να έχει ισοσκελισμένα έσοδα – έξοδα η Κοινωφελής Επιχείρηση, στην οποία ενσωματώθηκαν το 2011 όλες οι αναπτυξιακές των πρώην δήμων, δυστυχώς χωρίς εκκαθάριση, χρειάζεται επιχορήγηση από τη δημοτική αρχή Αλμυρού τουλάχιστον στα πρώτα της βήματα με τη νέα Διοίκηση μέχρι να μπει σειρά και προγραμματισμός.

Ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς, που συζητήθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε, για το 2015 είναι ύψους 660.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Μακρή, η Κοινωφελής περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι δραστηριότητας του δήμου. Εκτός από τα δημοτικά Σφαγεία που σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι βιώσιμα, έχει στον έλεγχό της τα ΚΔΑΠ που φέτος έχουν πετσοκομμένες ενισχύσεις αλλά και τις πρώην αναπτυξιακές.

Ειδικά στο τελευταίο θέμα, τόνισε ότι, με την ένταξή τους στο καλλικρατικό δήμο Αλμυρού οι πρώην αναπτυξιακές δεν προχώρησαν σε εκκαθάριση με αποτέλεσμα τα όποια ελλείμματα παρουσίαζαν, να περάσουν στον καλλικρατικό δήμο.

Ο προϋπολογισμός θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Μακρής διαβεβαίωσε ότι με τον προϋπολογισμό καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να συμμαζευτούν τα έξοδα, όμως, όπως σημείωσε η ενίσχυση του δήμου απαιτείται τουλάχιστον μέχρι τα οικονομικά της Κοινωφελούς να μπουν σε τάξη.

Ο ίδιος υπογράμμισε: «υπάρχουν αποφάσεις Ανώτατων Δικαστηρίων που πρέπει να εκτελεστούν. Εκτός από την μειωμένη κατά 110.000 ευρώ χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ από την ΕΕΤΑΑ, αγωγές προμηθευτών έχουν τελεσιδικήσει, με αποτέλεσμα η Κοινωφελής να είναι υπόλογη και υπεύθυνη για την αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων.

Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης την Κοινωφελή. Πιστεύω ότι οι επόμενες συμβάσεις θα είναι περισσότερο συμφέρουσες» κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου