ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιτυχής εκπαιδευτική δράση για την ασφαλή χρήση του internet

επιτυχής-εκπαιδευτική-δράση-για-την-α-667356

Παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

«Ολοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Αυτό ήταν το θέμα ενδιαφέρουσας εκδήλωσης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου που παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης και πλέον συμβουλεύουν τους συμμαθητές τους να διαβάσουν και να εφαρμόσουν τη «Συνταγή» για «Ασφαλή Πλοήγηση στο Internet» την οποία έφτιαξε ομάδα εφήβων του «Συνηγόρου του Παιδιού».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο αμφιθέατρο του σχολείου από την καθηγήτρια της Πληροφορικής κ. Σιαμέτη Αθανασία. Στη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές έμαθαν ότι το ψηφιακό τους αποτύπωμα είναι το σημάδι που αφήνουν κάθε φορά που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και μπορεί να διαμορφώσει τη διαδικτυακή τους φήμη.

Τα ψηφιακά τους αποτυπώματα μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά, και διαμορφώνουν τον τρόπο που οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν στο παρόν ή ακόμη και στο μέλλον. Eνημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Οι μαθητές εξεπλάγησαν από τα στοιχεία που έδειξε μια έρευνα που έγινε στην Αγγλία το 2010, ότι δηλαδή το 73% των παιδιών

Ενημερώθηκαν επίσης ότι αν θέλουν να ζητήσουν συμβουλές για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν ύποπτο περιεχόμενο ή μια επιλήψιμη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο όπως π.χ. το cyberbullying, μπορούν να επικοινωνήσουν, αυτοί ή οι γονείς τους, με τη γραμμή βοήθειας στοτηλ. 2106007686 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ή να το καταγγείλουν στη Safeline.

Τέλος παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε από την κ. Σιαμέτη με δείγμα όλους τους μαθητές του Γυμνασίου και αναφέρονται σε ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών που χρησιμοποιούν κάθε μέρα το διαδίκτυο, αρκετοί μαθητές συνδέονται σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κάθε μέρα, ένα μικρό ποσοστό παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια πάνω από μια φορά την εβδομάδα, σε ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών ο Η/Υ με τον οποίο συνδέονται στο διαδίκτυο βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο, ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών επικοινωνούν με τους φίλους τους με το κινητό τηλέφωνο, και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μαθητών δεν δίνει τα προσωπικά του στοιχεία σε κάποιον άγνωστο στο διαδίκτυο.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης προτείνουν σε όλους τους μαθητές να διαβάσουν και να εφαρμόσουν τη «Συνταγή» για «Ασφαλή Πλοήγηση στο Internet» την οποία έφτιαξε ομάδα εφήβων του «Συνηγόρου του Παιδιού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου