ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρέμβαση του Υπ. Αγροτικού Ανάπτυξης

παρέμβαση-του-υπ-αγροτικού-ανάπτυξης-646348

Παρέμβαση στην Εποπτική Αρχή Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έκαναν μέλη του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού, προκειμένου να προκαλέσουν άμεσα έλεγχο για τη νομιμότητα λειτουργίας του συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με ομάδα συνεταιριστών, έχουν περάσει σχεδόν 50 ημέρες από την τελευταία συνέλευση που είχε εξαγγείλει το διοικητικό συμβούλιο και ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πτελεού ακόμα δεν έχει κάνει νέα συνέλευση για να συζητήσει τα όσα κατήγγειλαν στη συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού, για τη δράση του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεταιριστές και παραγωγοί.

Η Συνέλευση που είχε εξαγγείλει το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού για τις 18 Αυγούστου δεν έγινε, γιατί δεν υπήρχε πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου της χρήσης του 2012, όπως απαιτεί το καταστατικό και αναβλήθηκε μέχρι τη σύνταξή του.

Ποια σοβαρότητα μπορεί να έχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο που πάνω στη βιασύνη του να κάνει Γ.Σ. κάτω από την πίεση των συνεταιριστών, το οποίο ήθελε να εγκρίνει τον ισολογισμό και τον απολογισμό της χρήσης 2012, δεν είχε προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτό ελεγκτή; Αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Συνεταιρισμού, δεν έχει δώσει απαντήσεις στις αιτήσεις των συνεταιριστών που έχουν υποβληθεί πριν από ένα μήνα για μια σειρά θεμάτων όπως εάν υπάρχει μητρώο μελών, αντίγραφα των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης στην οποία έγινε τροποποίηση του καταστατικού, απόφαση για την κλήση σε απολογία μελών του συνεταιρισμού και απόφαση για την κατανομή στις συνεταιριστικές μερίδες χρημάτων που δόθηκαν στο συνεταιρισμό από πρώην υπουργό μέσω του πρώην Δήμου Πτελεού.

Η συμπεριφορά του διοικητικού συμβουλίου δημιουργεί έντονη ανησυχία για το μέλλον του Συνεταιρισμού, καθώς και για τους αδιαφανείς σκοπούς των ενεργειών του», αναφέρεται σε κείμενο καταγγελίας συνεταιριστών και παραγωγών που κατέφυγαν στην Εποπτική Αρχή Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου