ΑΛΜΥΡΟΣ

Χειμώνα σε παγωμένα σπίτια

χειμώνα-σε-παγωμένα-σπίτια-646360

Κινδυνεύουν να κάνουν 260 κάτοικοι του Δρυμώνα μετά την ανάκληση της άδειας υλοτομίας για τη θέρμανση των σπιτιών τους

Χειμώνα σε «παγωμένα» από το κρύο σπιτικά κινδυνεύουν να κάνουν οι 260 κάτοικοι του Δρυμώνα, μετά την ανάκληση για φέτος από το Δασαρχείο Αλμυρού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας της άδειας υλοτομίας που παίρνουν κάθε χρόνο οι κάτοικοι για τη θέρμανση των σπιτιών τους.

Οι κάτοικοι του ορεινού χωριού της Όθρυος που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κοπή ξύλων για να ζεστάνουν τα σπίτια τους, παρεμβαίνουν με επιστολή τους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να τους δοθεί η άδεια υλοτομίας για την κάλυψη των αναγκών τους.

Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους: «ο οικισμός του Δρυμώνα βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Όθρυος νοτιοδυτικά του Νομού Μαγνησίας και οι κάτοικοι του χωριού παίρνουν άδεια υλοτόμησης από το 1964 ως κοινότητα επαρχίας Αλμυρού στην θέση ίσωμα, Ε9 σύμφωνα με το δασικό χάρτη.

Σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν βιοτικό επίπεδο κάτω από τα όρια της φτώχειας και δεν έχουν δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο ακόμη και αν τους δοθεί επίδομα θέρμανσης. Εκ των πραγμάτων θα αναγκασθούν, είτε να αγοράσουν καυσόξυλα, είτε να τα κόψουν παράνομα από το γύρο δάσος της Όθρυος».

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για την απουσία μελέτης προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με την επάρκεια ξυλείας και να μην κινδυνεύουν οι κάτοικοι του Δρυμώνα να στερηθούν τη θέρμανση. Ζητούν έστω και την ύστατη στιγμή άδεια, προτού πιάσει βαρυχειμωνιά και οι κάτοικοι ξεπαγιάσουν μέσα στα σπίτια τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου