ΑΛΜΥΡΟΣ

Eριξαν και πάλι φόλες στον Αλμυρό– Ερευνες από το Αστυνομικό Τμήμα

eριξαν-και-πάλι-φόλες-στον-αλμυρό-ερε-641876

Στη θανάτωση ενός ακόμη ζώου, αυτή τη φορά δεσποζόμενου, που μάλιστα ανήκει στην πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία», την Αθηνά Υφαντή, προχώρησαν ασυνείδητοι στον Αλμυρό.

Η κ. Υφαντή αντίκρισε με θλίψη και απελπισία νεκρό το σκυλάκι της, ένα πανέμορφο Λαμπρατόρ, το οποίο μάλιστα βρισκόταν μέσα στην αυλή της, όταν άγνωστοι δράστες του έριξαν φόλα.

Επιπλέον ενημερώθηκε και για την απόπειρα θανάτωσης ενός αδέσποτου ζώου, το οποίο όμως στάθηκε πιο τυχερό καθώς μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνίατρο και γι’ αυτό κατέστη δυνατό να σωθεί.

Τα δύο νέα κρούσματα θανάτωσης ζώων προκαλούν δικαιολογημένα μεγάλη οργή και αγανάκτηση στον δήμο Αλμυρού. Πριν από ένα μήνα υπήρξε ολόκληρη επιχείρηση. Στον Αλμυρό εντοπίστηκαν νεκρά από φόλες περίπου δεκαεφτά ζώα, άλλα δεσποζόμενα και άλλα αδέσποτα.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού εξέδωσε χθες ανακοίνωση προτρέποντας κάθε πολίτη να καταγγέλλει το παραμικρό που αντιλαμβάνεται.

Η κ. Υφαντή από την πλευρά της απευθύνθηκε στην Αστυνομία. «Οι υπαίτιοι πρέπει επιτέλους να τιμωρηθούν», ανέφερε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού έχει αρχίζει να συλλέγει κάθε στοιχείο γύρω από την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του δήμου

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του αντιδημάρχου τοπικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Καλατζή αναφέρονται τα εξής: «Επειδή τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκαν φαινόμενα θανάτωσης σκύλων, αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων, από ασυνείδητους που πετούν φόλες, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας και παρακαλούμε αν υποπέσουν στην αντίληψή τους τέτοια περιστατικά να τα αναφέρουν στην Αστυνομία, τον Δήμο Aλμυρού ή τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας.

Καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοια φαινόμενα η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, θα συνεργάζεται με τους φορείς και τους πολίτες για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων, με τρόπους που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και επιβάλλει η ανθρωπιά μας.

Ηδη εκ μέρους της δημοτικής αρχής έχει υποβληθεί αναφορά προς την αστυνομική αρχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου