ΑΛΜΥΡΟΣ

Με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

με-κάθε-λαμπρότητα-ο-εορτασμός-της-28ης-611927

Στις 11:30 θα ξεκινήσει η παρέλαση προ των επισήμων

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, θα γιορτάσει ο Αλμυρός την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί. Στις 7:30 π.μ., οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει στους δρόμους της πόλεως παίζοντας τον εωθινό.

Στις 10:30 π.μ., θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή των αρχών της πόλης. Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο δάσκαλος κ. Γεώργιος Παγωνόπουλος, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους – Σωματεία, κ.α. Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν επί της οδού Βόλου, από την οδό Τριανταφύλλου Αργυροπούλου και προς το ΚΤΕΛ και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βόλου.

Στις 11:30 το πρωί, θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν το Ειδικό Σχολείο και ο Σύλλογος ΑμΕΑ Αλμυρού «Στοργή», τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο, το ΕΠΑΛ, το Λύκειο Ελληνίδων, η Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Στρατιωτικό Τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Με το πέρας της παρέλασης, στις 11:45 π.μ., μαθητές και μαθήτριες των 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού, θα παρουσιάσουν ελληνικούς χορούς, στην κεντρική πλατεία, υπό την ευθύνη των γυμναστών Σοφίας Μπάρδα, Νικολάου Κουτμάνη και Νέστωρα Τσαμπίρα.

Στη συνέχεια θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Σημειώνεται ότι για τη διεξαγωγή της παρέλασης, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, θα απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων στη οδό Βόλου – Βασ. Κωνσταντίνου και θα διακοπεί η κυκλοφορία στους κάθετους σε αυτούς δρόμους, δηλαδή στις οδούς Βαλαμοτοπούλου – Μαραθώνος – Τρ. Αργυροπούλου – Αχιλλέως – Βασ. Γεωργίου – Βασ. Κωνσταντίνου.

Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας, του Ηρώου και της παρέλασης ορίζεται η δημοτικός υπάλληλος Σοφία Ζαχαροπούλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου