ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημιουργούν δική τους τράπεζα αίματος

δημιουργούν-δική-τους-τράπεζα-αίματο-611945

Οι γονείς των μαθητών σχολείων του Αλμυρού

Στη δημιουργία τράπεζας αίματος για την άμεση κάλυψη των αναγκών τους, προσανατολίζονται οι γονείς μαθητών σχολείων του Αλμυρού.

Στις 20 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Σχολείων του Αλμυρού, κινητή μονάδα αιμοληψίας, θα «σταθμεύσει» στην Κεντρική Πλατεία και από τις δέκα το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι, όσοι πολίτες το επιθυμούν, θα μπορούν να δίνουν αίμα.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος. Η πρώτη είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και η ανταπόκριση των πολιτών ήταν συγκινητική.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Συλλόγου, Έφη Μπαζή, στόχος είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος για την κάλυψη των μελών του Συλλόγου αλλά και των οικογενειών τους σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο Σύλλογος έχει αναπτύξει συνεργασία και με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας, «Η Αλληλεγγύη».

Η αιμοδοσία θεωρείται η ύψιστη πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.

Ιδίως με τον πολλαπλασιασμό των αναγκών σε αίμα, η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο, η εξασφάλιση αίματος στο Νοσοκομείο Βόλου, αποτελεί εφιάλτη.

Πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, πολίτες που αρρώστησαν ή τραυματίστηκαν και χρειάζονται επειγόντως αίμα είναι μερικά από τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει το Αχιλλοπούλειο, την ώρα που η τράπεζα αίματος τους καλοκαιρινούς μήνες αδειάζει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου