ΑΛΜΥΡΟΣ

Προσλήψεις 20 ωρομισθίων στο Δήμο

προσλήψεις-20-ωρομισθίων-στο-δήμο-512994

Αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Την ενίσχυση υπηρεσιών του Δήμου με 20 άτομα τη θερινή περίοδο, αποφάσισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Οι ωρομίσθιοι θα πραγματοποιούν, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, κατ’ ανώτατο δέκα ημερομίσθια το μήνα και η ημερήσια απασχόλησή τους δεν θα υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε, με τις παρατηρήσεις του Τοπικού Συμβουλίου, το ΣΧΟΑΠ Ανάβρας ενώ εγκρίθηκε η διαχείριση των νερών Πλατάνου και Κροκίου από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αλμυρού.

Αντικείμενο της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) είναι ο σχεδιασμός της χωρικής και οικιστικής οργάνωσης του συνόλου της έκτασης της Τοπικής Ενότητας Ανάβρας και ο καθορισμός αφενός των μεγεθών οικιστικής ανάπτυξης και των κατευθύνσεων πολεοδομικής οργάνωσης βάσει των τοπικών αναγκών, των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της φυσικής και γεωλογικής καταλληλότητας των επί μέρους περιοχών και αφετέρου ο προσδιορισμός των εργαλείων εκείνων που θα επιτρέψουν τη χωρική οργάνωση και ανάπτυξη της Τοπικής Ενότητας με γνώμονα τον υπερκείμενο χωροταξικό εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.

Προγραμματική σύμβαση

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και του Δήμου Καρδίτσας για την εκτέλεση εργασιών σε Πτελεό και Σούρπη.

Ο Δήμαρχος κ. Δημ. Εσερίδης, εισηγούμενος στο Δ.Σ. την σύναψη της προγραμματικής, ανέφερε πως «με το θεσμό των προγραμματικών συμβάσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν

θέματα για τη μελέτη και εκτέλεση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης μιας περιοχής και για την παροχή υπηρεσιών κάθε είδους. Είναι γνωστό ότι στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» έχουν ενταχθεί τα έργα «Αγροτική οδοποιία περιοχών ΟΠΑΑΧ-Αγιος Δημήτριος Αχιλλείου Δ.Αλμυρού», «Ανάπλαση & Βελτίωση Κοινοχρήστων

Χώρων Δ.Ε. Πτελεού» και «Ανάπλαση & Βελτίωση Κοινοχρήστων Χώρων Δ.Ε. Σούρπης» τα οποία θα πρέπει να αποπερατωθούν μέχρι το τέλος του 2015, διαφορετικά ο Δήμος θα αναγκαστεί να επιστρέψει το ποσό της χρηματοδότησης.

Είναι γνωστό επίσης ότι στο θέμα της εκτέλεσης έργων, ο Δήμος Αλμυρού υστερεί λόγω της έλλειψης επιστημονικού προσωπικού (πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες) της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών στην οποία υπηρετούν μόνο δύο πολιτικοί μηχανικοί, ένας αρχιτέκτονας και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης, που θα μπορούσε να αναλάβει την επίβλεψη των ενταχθέντων έργων στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» έργων.

Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση των ανωτέρω έργων προς όφελος των κατοίκων των περιοχών των Δ.Ε. Πτελεού και Σούρπης, μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και του Δήμου Καρδίτσας ως κυρίως συμβαλλομένων, δίνει λύση στο θέμα της συνολικής αντιμετώπισης του θέματος και εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα και ευελιξία που απαιτείται κατά τρόπο νόμιμο.

Στο κείμενο της προγραμματικής σύμβασης θα προβλέπεται η κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων από το δημοτικό προϋπολογισμό. Επίσης θα οριστούν απαραίτητα το αντικείμενο της σύμβασης, ο σκοπός και το περιεχόμενο των υπηρεσιών που αφορά, ο προϋπολογισμός τους, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων, το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της σύμβασης, οι πόροι από τους οποίους θα καλυφθούν οι αναλαμβανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις και η διάρκεια της σύμβασης. Επίσης στο κείμενο της σύμβασης θα ορίζεται το όργανοπαρακολούθησης της εφαρμογής της και οι αρμοδιότητές του, καθώς και οι ρήτρες σε βάρος των συμβαλλομένων που παραβαίνει τους όρους της προγραμματικής σύμβασης.

Αρνητικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της α’ ελάσσονος μειοψηφίας με τον επικεφαλής της κ. Νικ. Τσανή να τονίζει ότι η Σύμβαση αυτή υποβαθμίζει την Τεχνική Υπηρεσία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου