ΑΛΜΥΡΟΣ

Ικανοποίηση στην εστίαση  

ικανοποίηση-στην-εστίαση-371456

Ικανοποίηση για τα μέτρα στην εστίαση, που εφαρμόζονται από χθες Σάββατο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ψητοπωλείων, Καφετεριών, Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού Ευάγγελος Μπακίρης λέει: «Θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Οι εμβολιασμένοι θα είναι άνετοι, θα μπορούν να κάθονται στα καταστήματα χωρίς περιορισμούς και εμείς να έχουμε και την πληρότητα», σημειώνει.

Πλέον, ισχύει πλήρης ελευθερία για τους θαμώνες σε κλειστούς χώρους, οι οποίοι μπορούν να διασκεδάζουν όπως στην εποχή προ του κορονοϊού. Επιτρέπονται σε εστιατόρια, μπαρ κ.ά. να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Το προσωπικό στην εστίαση, αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα.

Σχετικά με τους μεικτούς χώρους διασκέδασης οι περιορισμοί ισχύουν ως έχουν, δηλαδή η επίδειξη rapid test από τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν αλλάζει το ποσοστό χωρητικότητας.

Εως χθες δεν επιτρεπόταν να είναι όρθιοι οι πελάτες, ενώ απαιτούνται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος προσαρμόζεται. Κάποια στιγμή όλοι θα κάνουν τα εμβόλια και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Βέβαια θα δείξει στην πορεία το αποτέλεσμα των μέτρων. Υπάρχει πάντοτε ο φόβος ενός νέου lock down, αλλά δεν θα είναι πανελλαδικό, μόνο τοπικοί περιορισμοί θα υπάρχουν», σημειώνει.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο. Ομως, δεν υπάρχει ο φόβος για την πανδημία όπως παλαιότερα», σημειώνει ο ίδιος.

Μέχρι σήμερα δούλευαν κατά κύριο λόγοι οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων στον Αλμυρό, καθώς το επέτρεπαν και οι καιρικές συνθήκες. Οι επαγγελματίες περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά αισιοδοξούν.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κατάσταση με τα αυστηρά μέτρα που ίσχυαν τα δύο τελευταία χρόνια. Απαιτείται να ξαναπιάσουμε τον ρυθμό μας. Εχουμε χάσει σημαντικά εισοδήματα ενώ η πανδημία ξεκίνησε όταν βγαίναμε από μακρόχρονη οικονομική κρίση, οπότε ήταν πολύ δύσκολο για εμάς», σημειώνει.

Οι επιχειρηματίες ανέλαβαν τον έλεγχο για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Προμηθεύτηκαν τις απαραίτητες εφαρμογές και προχωρούν σε ταυτοπροσωπία.

«Αν γίνει ένας έλεγχος, είμαστε και εμείς υπεύθυνοι. Βέβαια, εδώ στον Αλμυρό είμαστε όλοι γνωστοί, οπότε ο έλεγχος είναι πιο εύκολος», καταλήγει.

Ευάγγελος Μπακίρης

“Αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου