ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζητούμενο για τους επαγγελματίες να παραμένει ανοιχτή η εστίαση

ζητούμενο-για-τους-επαγγελματίες-να-π-427187

Αγωνιά για το αύριο ο κλάδος, εν μέσω πανδημίας

Μείζον ζήτημα για την εστίαση στον Αλμυρό είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να παραμένουν ανοιχτά και να μην κλείσουν ξανά λόγω της πανδημίας.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Συλλόγου Καταστηματαρχών, Ψητοπωλών, Ταβερνών, Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Ευάγγελος Μπακίρης. Κληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα, που θα ισχύουν στα καταστήματα από αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, τονίζει ότι «δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πώς θα κινούμαστε το επόμενο χρονικό διάστημα».

«Θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι στα μαγαζιά. Οι ανεμβολίαστοι θα εξυπηρετούνται σε εξωτερικούς χώρους. Εδώ έχουμε γνωστό κόσμο. Θα είναι δύσκολο να τους απαγορεύεις την είσοδο, αλλά πάλι δεν μπορούμε να το αποφεύγουμε. Εφόσον επιβάλλεται από τον νόμο, θα αναγκαστούμε να το εφαρμόζουμε», σημειώνει.

Θα είναι μεταβατική περίοδος. «Θα δούμε πώς θα λειτουργεί, όταν θα αρχίσουμε, γιατί είναι κομμάτι δύσκολο. Ακόμη ο καιρός είναι καλός, οπότε έχουμε κάποια περιθώρια. Το κυριότερο για εμάς είναι να μη κλείσουμε, έστω κι αν λειτουργούμε έτσι», προσθέτει.

Το ευτύχημα στην εστίαση στον Αλμυρό είναι ότι όλα τα μαγαζιά έχουν εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς, ενώ η πλειονότητα είχε ενταχθεί στην επιδότηση για τις θερμάστρες και έτσι είναι προετοιμασμένη.

«Το κυριότερο πρόβλημά μας είναι να μην κλείσουν τα μαγαζιά», επαναλαμβάνει ο κ. Μπακίρης.

«Βλέπουμε ότι ο κόσμος σκεφτόταν να μπει στα μαγαζιά και τις τελευταίες μέρες, που ο καιρός ψύχρανε. Είναι έντονος ακόμη ο φόβος της μόλυνσης.

Από εκεί και πέρα οι επαγγελματίες είμαστε προετοιμασμένοι για την πανδημία. Είμαστε εμβολιασμένοι εννέα στους δέκα και εμείς και οι εργαζόμενοί μας, ενώ τηρούμε όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου