ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανακατεύεται η πολιτική τράπουλα

ανακατεύεται-η-πολιτική-τράπουλα-204980

Ανακατεύεται η πολιτική «τράπουλα» στον Αλμυρό, με ορίζοντα τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο Δήμο. Ενδιαφερόμενοι να τεθούν επικεφαλής σχημάτων που θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο, μετρούν… δυνάμεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, ενώ η ονοματολογία των υποψηφίων δίνει και παίρνει.

Το πολιτικό τοπίο μπορεί μέχρι και σήμερα να παραμένει θολό, αναμένεται ωστόσο να ξεκαθαρίσει σύντομα. Έως και τέλος Φεβρουαρίου, εκτιμάται ότι το παζλ των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη της κάλπης για να παραλάβουν τα ηνία του Δήμου, θα έχει οριστικοποιηθεί.

Συναντήσεις επί συναντήσεων μεταξύ ομάδων δίνουν και παίρνουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Την αυλαία των διεργασιών με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές φαίνεται να άνοιξε η ομάδα του σημερινού επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, Χρ. Βούλγαρη. Την προηγούμενη εβδομάδα, στελέχη της κίνησης, συνήλθαν κεκλεισμένων των θυρών. Καταγράφτηκαν τα λάθη και οι παραλείψεις και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση να διεκδικηθεί εκ νέου ο Δήμος, με τον κ. Βούλγαρη να ηγείται του σχήματος και να θέτει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Αλμυρού. Στη συνάντηση συμμετείχαν περίπου 80 μέλη της ομάδας, εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και μη. Αυτό το διάστημα, γίνονται επαφές, προκειμένου να επιλεγούν οι εκλεκτοί που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κ. Βούλγαρη και ταυτόχρονα εκείνοι που θα δώσουν τον αγώνα από τα παρασκήνια για τη στήριξη του υποψήφιου δημοτικού σχήματος

Διερευνητικές επαφές φαίνεται όμως ότι έχει ξεκινήσει και ο σημερινός Δήμαρχος Αλμυρού, Ευ. Χατζηκυριάκος, τον οποίο πληροφορίες εμφανίζουν ως έτοιμο να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στο δημαρχιακό θώκο. Στενοί συνεργάτες του μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα έργα που έχουν γίνει επί θητείας του στο Δήμο, θα είναι ο «άσσος στο μανίκι» του σημερινού Δημάρχου, που θα ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης από τους δημότες. «Σκιά» στις εναρκτήριες συναντήσεις που είχε με στελέχη της πρώτης γραμμής του σχήματός του, αποτελεί η άρνηση του αντιδημάρχου Δημ. Τσούτσα να συνεχίσει στο πλευρό του Ευ. Χατζηκυριάκου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν θα αυτή του η απόφαση σηματοδοτεί την συμμετοχή του σε κάποιο άλλο ψηφοδέλτιο ή την απόσυρσή του από τα κοινά.

Μόνη σίγουρη προς το παρόν υποψηφιότητα, πρέπει να θεωρείται αυτή του στελέχους του ΚΚΕ, Σάββα Τσόγκα, ο οποίος μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ανέφερε ότι θα συμμετέχει στις εκλογές για το Δήμο Αλμυρού και ήδη προχωρά στη σύνθεση του ψηφοδελτίου, που θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών του Αλμυρού.

Κίνηση γίνεται και από πλευράς του μαθηματικού Νίκου Τσανή. Με επίσημη πρόσκληση, συγκαλεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, την επόμενη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. «Στρατηγικός σχεδιασμός και όραμα για τον τόπο μας- Δημοτικές Εκλογές», είναι το θέμα της λαϊκής συνέλευσης, μέσα από την οποία, αναμένεται να αναδειχθεί ένα νέο σχήμα, η Ενωτική Δημοτική Κίνηση, που βασιζόμενη στις ελλείψεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχής, αναμένεται να δοκιμάσει την τύχη της στην εκλογική «αρένα», αφού πρώτα οι παριστάμενοι συμφωνήσουν στις προγραμματικές θέσεις και στο πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού.

Ωστόσο, η ονοματολογία, δεν σταματά. Πολλοί είναι εκείνοι που βολιδοσκοπούν την κατάσταση, μετρούν δυνάμεις πριν βγουν επίσημα στο προσκήνιο. Χωρίς οι ίδιοι να έχουν προβεί σε επίσημες δηλώσεις, πληροφορίες, φέρνουν στο πολιτικό προσκήνιο τον πρώην Δήμαρχο, Σπ. Ράππο, το μηχανικό Κων. Κρανά αλλά και το Διευθυντή του Κ.Υ. Αλμυρού, Παν. Γεωργιάδη.

Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και να δοθεί και επίσημα το σύνθημα για τον προεκλογικό αγώνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου