ΑΛΜΥΡΟΣ

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Αλμυρού Δημ. Τσούτσας

παραιτήθηκε-ο-αντιδήμαρχος-αλμυρού-δ-203293

Τίτλους τέλους στη συνεργασία του με το Δήμαρχο Αλμυρού, Ευ. Χατζηκυριάκο, έβαλε -επιβεβαιώνοντας χθεσινό δημοσίευμα του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ»- ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Δημ. Τσούτσας.

Χθες, ο κ. Τσούτσας, υπέβαλλε την παραίτησή του από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ., του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Όθρυς Α.Ε» και όλων των επιτροπών που συμμετέχει αλλά και από τη θέση του απλού δημοτικού συμβούλου, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Την επιστολή της παραίτησής του, κοινοποίησε και στα ΜΜΕ.

Όπως είχε γράψει ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» στο χθεσινό του δημοσίευμα, άρνηση του Δημ. Τσούτσα, να συμμετέχει στην προεκλογική μάχη που θα δοθεί στο Δήμο Αλμυρού, στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου, Ευ. Χατζηκυριάκου, οδήγησε το δεύτερο, να ζητήσει από τον αντιδήμαρχο την παραίτησή του.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσούτσας, παραθέτει το λόγο της παραίτησής του:

«Πριν τρία χρόνια οι δημότες του Αλμυρού εμπιστεύθηκαν στη “Δημοτική Πρωτοβουλία” τις τύχες του Δήμου μας. Ο Δήμαρχος μου ανέθεσε αρχικά την Αντιδημαρχία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και στη συνέχεια την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού. Από αυτές τις θέσεις πορεύθηκα πάντα κάνοντας το αυτονόητο: Άσκησα διοίκηση με εντιμότητα, σεμνότητα, σεβόμενος τα χρήματα των συνδημοτών μας και αντιμετωπίζοντας όλους τους πολίτες απολύτως ισότιμα.

Πιστεύω πώς έγινε ένα πολύ σημαντικό έργο στην οικονομική διαχείριση και όπως μάλιστα παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος σε άρθρο του στις 28/12/2013 “καταφέραμε και εξοφλήσαμε σχεδόν όλες τις οφειλές χωρίς να λάβουμε δάνειο”, όπως έγινε και στον τομέα του πολιτισμού (ίδρυση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, Βιβλιοθήκης, πληθώρα εκδηλώσεων με πολύ χαμηλό κόστος κλπ). Βλέποντας συνολικά όμως την πορεία μας πιστεύω ότι δεν προσφέραμε στην πόλη ό,τι της άξιζε. Κινηθήκαμε περισσότερο ως διαχειριστές της καθημερινότητας, με αρκετές αδυναμίες, παρά ως δημιουργοί του αύριο. Σε πολλά θέματα τρέχαμε πίσω από τις εξελίξεις αντί να τις δημιουργήσουμε εμείς.

Δυστυχώς τα όνειρα με τα οποία ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή παρατηρώ ότι δεν εκπληρώνονται και πιστεύω ότι αυτός ο τόπος αξίζει και μπορεί καλύτερα. Σε συζητήσεις με τον κ. Δήμαρχο του ανέφερα αυτές τις απόψεις μου. Στην τελευταία μας συνάντηση του ξεκαθάρισα τη θέση μου, ότι δηλαδή δε θα είμαι ξανά υποψήφιος με τη “Δημοτική Πρωτοβουλία”. Κατόπιν αυτού, από τον κ. Δήμαρχο μου ζητήθηκε να παραιτηθώ και από Δημοτικός Σύμβουλος Αλμυρού για να τον διευκολύνω. Σεβόμενος την επιθυμία του Δημάρχου, σας καταθέτω την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Αλμυρού. Εξυπακούεται ότι η παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου συνεπάγεται και την ταυτόχρονη παραίτησή μου από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ., του Διευθύνοντος Συμβούλου της “Όθρυς Α.Ε” και όλων των επιτροπών που συμμετέχω.

Ευχαριστώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους δημοτικούς υπαλλήλους και όλους τους δημότες για τη συνεργασία που είχαμε, συνεχίζω να είμαι ενεργός πολίτης και θα αγωνιστώ για ένα Δήμο Αλμυρού όπως ακριβώς τον ονειρευόμαστε οι δημότες του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου