ΑΛΜΥΡΟΣ

«Εμπαιγμός δέκα χρόνων για τη Μονή Ξενιάς»

εμπαιγμός-δέκα-χρόνων-για-τη-μονή-ξεν-153433

Ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε ότι η τοπική Εκκλησία θα αναλάβει το έργο ανοικοδόμησης

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σχετικά με την στασιμότητα των προσπαθειών ανοικοδόμησης της Μονής Ξενιάς, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό των αρμοδίων αρχών.

Μιλώντας ενώπιον πλήθους πιστών, μετά την απόδοση των Εγκωμίων της Παναγίας, κατά τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε προχθές στην Παναγία Ξενιά, στο πλαίσιο της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την έντονη δυσφορία του, την απογοήτευση και την στενοχώρια της Τοπικής μας Εκκλησίας για την διάψευση των προσδοκιών και τον εμπαιγμό που υφίσταται από τις αρμόδιες Αρχές, τα τελευταία δέκα χρόνια, σχετικά με τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της παλαιάς και ιστορικής Μονής Ξενιάς, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και την ικανοποίηση όλων των γραφειοκρατικών προϋποθέσεων, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο κ. Ιγνάτιος ανακοίνωσε ότι το έργο θα το ξεκινήσει μόνη της η Τοπική μας Εκκλησία και κάλεσε όσους είναι ειλικρινείς, αγαπούν πραγματικά τον τόπο και επιδιώκουν την ανάπτυξη στη πράξη και όχι στα λόγια, να συνταχθούν στο πλευρό Της για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου οράματος.

Στο μεταξύ, την προστάτιδα της Τοπικής Εκκλησίας Παναγία Ξενιά εόρτασε μεγαλοπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την ημέρα της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στη γυναικεία Ιερά Μονή της επαρχίας Αλμυρού.

Μετά την απόδοση των Εγκωμίων της Παναγίας, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι «η Παναγία μας είναι η ελπίδα του κόσμου, σε μια εποχή βαθιάς απελπισίας». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η Παναγία γίνεται το πρότυπο της οικογένειας σε μια εποχή που όλοι έχουν βαλθεί να τη διαλύσουν, προβάλλουν ό,τι μπορούν πιο αισχρό, θέλουν να εκμηδενίσουν το ακριβό αυτό κύτταρο της κοινωνίας, που εγγυάται την ενότητα του λαού μας. Θέλουν ακόμα και με ανίερα νομοθετήματα να καταστρέψουν αυτό που είναι για τον Ορθόδοξο και τον Έλληνα η Οικογένεια, δηλ. ο Γάμος ανδρός και γυναικός και η συγκρότηση οικογένειας με παιδιά, Μυστήριο μέγα και ιερό, γιατί είναι η συνέχεια της δημιουργίας του Ίδιου του Θεού…»

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ανείπωτη βία που κυριαρχεί σήμερα σε πολλά σημεία της γης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει χειρότερος φανατισμός από τον θρησκευτικό. Τα αποτελέσματα είναι φρικτά, πίσω από τα οποία φαίνεται ότι κρύβονται αποφάσεις «μεγάλων» της γης».

Χθες τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Στην πανήγυρη παρέστησαν η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, ενώ συμμετείχε πλήθος προσκυνητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου