AROUND THE WEB

Δασκάλα σε μαθήτριες: Οσες δεν φορούν μαντίλα αξίζουν το βιασμό

δασκάλα-σε-μαθήτριες-οσες-δεν-φορούν-μ-621767

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην βόρεια Τουρκία με δασκάλα που είπε στις μαθήτριές της πως αξίζουν τον σεβασμό αν δεν φορούν μαντίλα.

«Δεν καλύπτετε το κεφάλι σας, οπότε ο βιασμός ή το να σας συμβεί κάτι κακό είναι επιτρεπτό», φέρεται να είπε η καθηγήτρια στο Halil Rıfat Paşa Middle School, σύμφωνα με όσα ανέφεραν γονείς σε τουρκικό δίκτυο.

Η δασκάλα ενοχλήθηκε από την φασαρία που έκαναν οι μαθητές στο κατ΄ επιλογήν μάθημα για το Κοράνι και προέβη σε αυτήν την δήλωση.

Σύμφωνα με τους γονείς, μεταξύ άλλων η δασκάλα τόνισε στα κορίτσια πως αντί να πηγαίνουν σε διαδηλώσεις για την Özgecan Aslan, η οποία βιάστηκε και δολοφονήθηκε, να προσεύχονται γι αυτήν.

Παρά την απολογία της δασκάλας, οι γονείς επιμένουν να κινηθούν νομικά κατά αυτής.

Η διδαχή του Κορανιού αποτελεί μάθημα στην Τουρκία από το 2012. Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται ότι οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης στην Τουρκία έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν, αν θα παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα, ζητώντας τον σεβασμό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των γονιών τους και εγγύηση στο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου