ΑΡΧΙΚΗ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά
Για τη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

500 γρ. φέτα σε τρίμματα
5 αυγά
1 συσκ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσ. άνηθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
1/2 φλ. τρίμμα φρυγανιάς
Ελαιόλαδο για το ταψί

Για τη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά σε μία λεκάνη με το σύρμα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το γάλα.

Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα.

Τέλος με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι ή με μια κουτάλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί Νο. 34 ή 36 και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά.

Αδειάζουμε το μείγμα.

Το ισιώνουμε με κουτάλι.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.

Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Μυστικά
Αν θέλετε να σας βγει πολύ φουσκωτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή να προσθέσετε 2 κ.γλ baking powder.

argiro.gr

#Tags

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ