ΕΞΟΔΟΣ

Ερωτευμένη Highsmith

ερωτευμένη-highsmith-922650

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ προβάλλεται σήμερα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Cine Doc, στο «Αχίλλειον»

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ερωτευμένη Highsmith» προβάλλεται σήμερα, Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 19:30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Βόλου, CineDoc και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Βασισμένο στα γραπτά της Πατρίσια Χάισμιθ και τις αφηγήσεις της για την οικογένεια και τη ζωή της, η ταινία ρίχνει νέο φως στη ζωή και το έργο της διάσημης συγγραφέως.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα, σκηνοθέτη και μεταφραστή έργων της Highsmith, Ανδρέα Αποστολίδη.

Η προβολή αποτελεί προπομπό της εκδήλωσης – συζήτησης «Ελληνική πεζογραφία και αστυνομικό μυθιστόρημα» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 19:30, στον χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βόλου (Μικρασιατών 81, κτήριο Σπίρερ). Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι: Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Ελισάβετ Κοτζιά, Ανδρέας Αποστολίδης, Γιάννης Μπασκόζος (περιοδικό Αναγνώστης).

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στα ημερολόγια και τα σημειωματάρια της Highsmith, αλλά και στους στοχασμούς της για εραστές, φίλους και οικογένεια.

Μέσα από τις σελίδες ενός κρυφού ημερολογίου, συνεντεύξεις με ανυποψίαστους συγγενείς και αποκαλύψεις από διακριτικούς φίλους, το ντοκιμαντέρ φωτίζει τα κενά μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας στο έργο της Πατρίτσια Χάισμιθ. Έχοντας σαν αφετηρία το «Κάρολ», η σκηνοθέτιδα χαρτογραφεί μια μοναχική διαδρομή από το Τέξας μέχρι το Λοκάρνο της Ελβετίας, με ενδιάμεσους σταθμούς τους έρωτες που διαμόρφωσαν την καριέρα της πρωθιέρειας του λογοτεχνικού ψυχολογικού θρίλερ.

Εστιάζοντας στην αναζήτηση του έρωτα από τη συγγραφέα και στον προβληματισμένο τρόπο σκέψης, η ταινία ρίχνει νέο φως στη ζωή και τη γραφή της.

Το κοινό παρακαλείται για την χρήση προστατευτικής μάσκας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, εισιτήρια αριθμημένων θέσεων πωλούνται στο ταμείο του «Αχίλλειον», από τις 18.30. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου