ΕΞΟΔΟΣ

Ρεσιτάλ τραγουδιού στην Π. Ηλεκτρική

ρεσιτάλ-τραγουδιού-στην-π-ηλεκτρική-771142

Διοργανώνεται το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια»

Ρεσιτάλ τραγουδιού με την σοπράνο Αντιγόνη Μαβίδη και την πιανίστα Κάτια Τζιουμάκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2014», χειμερινός κύκλος.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς θα ακουστούν έργα από όπερα και οπερέττα, ξένων και Ελλήνων συνθετών (Mozart, Dvorak, Handel κ.ά) και στο δεύτερο μέρος παλιά ελληνικά λυρικά τραγούδια (Ριάδης, Σαμάρας, Χατζηαποστόλου, Λάβδας κ.ά.). Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νικόλα Δεληγεώργη, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία γενικότερα στην τέχνη.

Η Αντιγόνη Μαβίδη γεννήθηκε στο Βόλο. Σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου μαθαίνοντας πιάνο, θεωρητικά και κλασικό τραγούδι. Από εκεί έλαβε Πτυχίο Αρμονίας, Πτυχίο Αντίστιξης, Πτυχίο Φούγκας με βαθμό άριστα, με καθηγήτρια την Α. Θεοδώρου καθώς και Δίπλωμα Κλασικού Τραγουδιού με βαθμό άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο, με καθηγήτρια την πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ι. Τρούσσα. Επίσης, με καθηγητή τον Α. Χαρμάνη πήρε Πτυχίο Πιάνου με βαθμό άριστα από το Ωδείο Ρυθμός Βόλου. Συνέχισε της σπουδές της στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Anglia Ruskin University στην πόλη του Cambridge, από όπου πήρε το πτυχίο μουσικολογίας, Bachelor of Arts with Honours in MUSIC καθώς και το Μεταπτυχιακό, Master of Arts in MUSIC.

Εχει συνεργαστεί ως καθηγήτρια υποχρεωτικών θεωρητικών με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, το Ωδείο Ρυθμός και το Ωδείo Franz Liszt και έχει διδάξει μουσική σε Δημοτικά Σχολεία και Ειδικά Σχολεία. Εχει πάρει μέρος σε συναυλίες ως σολίστ με την ορχήστρα του Anglia Ruskin University σε έργα Mozart, Bach, Gluck, Pergolesi. Έχει διατελέσει χορωδός και σολίστ με την Πολυφωνική Χορωδία Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ι.Καρκάλα καθώς και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου στην «Όπερα της πεντάρας» του Brecht σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη. Τραγούδησε τραγούδια για τη Σμύρνη και έργα του Μίμη Μαχαιρίτσα σε συνεργασία με τον Γ. Διαμαντόπουλο, την Α. Αργυροπούλου και τον Τ. Μητρογώγο. Τέλος, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, το Ιδρυμα Δεληγεώργη και το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ.

Η Κάτια Τζιουμάκη γεννήθηκε στο Βόλο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνο στο Εθνικό και στο Ελληνικό Ωδείο στην Αθήνα σε ηλικία επτά ετών και κατόπιν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου απ’ όπου αποφοίτησε με δίπλωμα με Α` βραβείο το 1999. Είναι επίσης διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού, πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με διακεκριμένους μουσικούς πάνω στο πιάνο τραγούδι διεύθυνση ορχήστρας, το μουσικό θέατρο, κ.α.

Από το 2001 έως το 2010 σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole Normale,oπου απέκτησε ανώτατο δίπλωμα πιάνου και ανώτατο δίπλωμα μουσικής δωματίου, στο πανεπιστήμιο Paris VIIΙ όπου πήρε πτυχίο μουσικολογίας και στη Σορβόννη (Paris IV)από όπου πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος του τμήματος Μουσικής το 2010. Έχει επίσης σπουδάσει διεύθυνση ορχήστρας στην Ελλάδα και στην Ecole Normale και ήταν μαέστρος της ορχήστρας Val de Marne την περίοδο 2004-2005, καθώς και έχει ολοκληρώσει πανεπιστημιακό μεταπτυχιακό κύκλο πάνω στις επιστήμες της εκπαίδευσης, συγκεκριμένα στην διδακτική της μουσικής.

Εχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στη Γαλλία και έχει συνεργαστεί με Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες. Το 2013-2014 έλαβε μέρος στην θεατρική-μουσική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φ. Γκ. Λόρκα.

Εχει εργαστεί στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου, στη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου ως συνοδός πιανίστα, στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας ως καθηγήτρια πιάνου, συνοδός -correpetiteuse στις τάξεις οργάνων και κλασσικού τραγουδιού και από το 2010 μέχρι και σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου