ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάρια για τη θεωρία της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής

σεμινάρια-για-τη-θεωρία-της-ελληνικής-82885

Στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει ένα σεμινάριο για τη Θεωρία της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής το Σάββατο 5 Μαρτίου και την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας συνολικά τεσσάρων (4) ωρών, από δύο την κάθε ημέρα. Εισηγητής θα είναι ο μουσικός και καθηγητής του σχολείου Κώστας Γεδίκης και το θέμα στο οποίο κυρίως θα αναφερθεί θα είναι η «ΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» , οι δρόμοι και οι συγχορδίες της

Η κύρια θεματική του σεμιναρίου θα είναι η ανάλυση των τροπικών κατηγοριών του ρεπερτορίου που ονομάζονται «δρόμοι». Κατά την παρουσίαση των δρόμων θα γίνεται αναφορά στα συνήθη τονικά κέντρα τους, τα οποία αναδεικνύονται μέσω της φρασεολογίας σε τετράχορδα και πεντάχορδα, στις συγχορδίες και σε άλλα τροπικά χαρακτηριστικά τους.

Ο Κώστας Γεδίκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Οι σπουδές του στη μουσική ξεκίνησαν το 1992 με σημείο αναφοράς το μπουζούκι. Μαθήτευσε στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου και αποφοίτησε το 2002. Σπούδασε και αποφοίτησε από το τμήμα “Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής”, της σχολής “Μουσικής Τεχνολογίας” του ΤΕΙ Ηπείρου.

Διδάσκει στην β΄ βάθμια εκπαίδευση ως αναπληρωτής καθηγητής ΠΕ16.02 από το 2010 τα μαθήματα “όργανο επιλογής-μπουζούκι” και “μουσικά σύνολα” στα Μουσικά Σχολεία Ηρακλείου (2010-2011), Σιάτιστας (2011-2012), Βέροιας (2012-2013), Καρδίτσας (2013-2014), Άμφισσας (2014-2015), Βόλου (2015-2016).

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως μουσικός από το 2003. Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες και έλληνες δημιουργούς. Σταθμός στη σταδιοδρομία του ήταν η συνεργασία του με τον Θανάση Πολυκανδριώτη και το μουσικό σύνολο “Επόμενοι”. Από το 2013 συνεργάζεται με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και την “Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου” και από το 2014 με τον Γιώργο Νταλάρα με τους οποίους συμπράττει σε συναυλίες μέχρι σήμερα σε Ευρώπη Ασία και Αμερική.

Το σεμινάριο αυτό, με είσοδο ελεύθερη για όλους, απευθύνεται τόσο σε μαθητές όσο και μουσικούς, καθηγητές μουσικής και δεξιοτέχνες της ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, αλλά και σε όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να ακούσει και να μάθει, χωρίς απαραίτητα να είναι επαγγελματίας ή ειδικός.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου