ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτιστικό καλοκαίρι στη Μονή Πάου Αργαλαστής

πολιτιστικό-καλοκαίρι-στη-μονή-πάου-α-801225

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μονής Πάου «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016» που διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Εταιρείας Αξιοποίησης της περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου (παλιά μονή Πάου στην Αργαλαστή), το πρόγραμμα του τριημέρου 12, 13 και 14 Αυγούστου, περιλαμβάνει τα εξής:

Σήμερα, Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 21.00, το μουσικό σύνολο «Ταξιδεύοντας» με την Εύα Δημοκωστούλα στη φωνή, τον Γιάννο Νικολάου στην κιθάρα και τη φωνή και τον Αχιλλέα Τολούδη στο κοντραμπάσο, τις φλογέρες, το μαντολίνο και άλλα όργανα, σε μουσικές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Μεσογείου, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

Αύριο, Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 21.00, το Duo Goliardi με τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Δημήτρη Κούντουρα στο φλάουτο με ράμφος και Κωνσταντίνο Ράπτη στο ακορντεόν κοντσέρτου (μπαγιάν), θα παρουσιάσουν στο κοινό ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα, το οποίο εκτείνεται από τον όψιμο Μεσαίωνα ως τη σύγχρονη μουσική και από τις ιστορικές ταραντέλες ως τη μουσική για το εκκλησιαστικό όργανο του J. S. Bach.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 7 ευρώ.

Μεθαύριο, Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 21.00 το τριήμερο ολοκληρώνεται με δύο Βολιώτες καλλιτέχνες, τη μεσόφωνο Μαριάτζελλα Χατζησταματίου και τον λαουτίστα Νίκο Παναγιωτίδη, που θα παρουσιάσουν «Μπαρόκ Μονόλογους και Τραγούδια» συνεχίζοντας την ατμόσφαιρα της προκλασικής μουσικής και προετοιμάζοντας με ρομαντισμό και ευαισθησία τον ερχομό του δεκαπενταύγουστου. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου