ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή απόψε στο Σινέ Ιωλκός

προβολή-απόψε-στο-σινέ-ιωλκός-793587

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης «Ιωλκός», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του δήμου Βόλου συνεχίζει τις προβολές του, στην όμορφη και δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο.

Σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας «Slum dog millionare», Βρετανική ταινία, κοινωνική, του 2008 σε σκηνοθεσία Ντέβ Πάτελ.

Ενας αγράμματος νεαρός Ινδός, ο Τζαμάλ, παίζει στην ινδική version του τηλεπαιχνιδιού «Ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος». Από καθαρή τύχη, ξέρει σχεδόν όλες τις απαντήσεις που του κάνει ο υπολογιστής. Η αστυνομία τον συλλαμβάνει, με την υποψία κομπίνας. Σε κάθε απάντηση του Τζαμάλ, γίνεται και ένα flash back στην ζωή του νεαρού, το οποίο μας δείχνει πότε και από που έμαθε τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Ο Simon Beaufoy (FullMonty), έγραψε το σενάριο της ταινίας βασισμένος στην νουβέλα «Q and A» του Ινδού διπλωμάτη VikasSwarup.

Ο Danny Boyle αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ξέρει να αφηγείται αριστουργηματικές και βαθιά ανθρώπινες ιστορίες. Ο ταλαντούχος ευρωπαίος σκηνοθέτης χρησιμοποιεί την κάμερά του, με το γνώριμο σε όλους δυναμικό του στυλ, για να αποτυπώσει την ιστορία ενός φτωχού νεαρού ο οποίος κέρδισε το τελικό χρηματικό έπαθλο στην Ινδική εκδοχή του γνωστού τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και παραδίδει μία δυνατή ιστορία αφιερωμένη στην ίδια τη ζωή. Μία ταινία για την αγάπη, τη φιλία και την προσμονή. Μία ταινία που συγκαταλέγεται στις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της χρονιάς.

Συνδυάζοντας με μαγευτικό τρόπο εικόνες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ινδίας, καταφέρνει να αποτυπώσει το πρόσωπο μίας βασανισμένης χώρας, μέσα από τα γεμάτα θέληση για ζωή μάτια ενός νεαρού ανθρώπου. Και αναδεικνύει την πολυτάραχη ζωή ενός δεκαοχτάχρονου, στον οποίο η μοίρα άνοιξε το δρόμο προς την απόλυτη ευτυχία. Ενός νεαρού Ινδού που ζούσε ακριβώς όπως η ίδια του η χώρα, ελπίζοντας για το καλύτερο.

«Η παραμυθένια δύναμη της ταινίας πηγάζει από τον τρόπο με τον οποίον ο Boyle αποτυπώνει την εξέλιξη της πόλης μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Ενα καταπληκτικό θέαμα» έγραψε η εφημερίδα «The Times».

Τιμήθηκε με τέσσερις χρυσές σφαίρες: Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου, μουσικής. Τιμήθηκε με 7 βραβεία BAFTA και 10 υποψηφιότητες στα βραβεία ΟΣΚΑΡ. Αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν να προσφέρουν ένα τρόφιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου