ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου σε διαδικτυακή συναυλία

το-κουαρτέτο-του-δημοτικού-ωδείου-βόλ-792191

Οι τελευταίοι μήνες και ιδιαίτερα η περίοδος που διανύουμε, χαρακτηρίζονται από μεγάλη αβεβαιότητα και έντονες προκλήσεις ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης της πανδημίας. Τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο που συναναστρεφόμαστε και τον τρόπο που επικοινωνούμε. Οι νέες πρωτόγνωρες συνθήκες έχουν μοιραία επηρεάσει σχεδόν κάθε έκφανση του τρόπου ζωής μας.

Ήδη από την αρχή της νέας αυτής κοινωνικής πραγματικότητας η Τέχνη δέχθηκε σοβαρό πλήγμα. H προσαρμογή στις νέες συνθήκες αποτέλεσε μονόδρομο. Η Τέχνη δεν τέθηκε στο pause! Πλήθος συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, μουσειακών εκθέσεων και κάθε είδους πολιτιστικών εκδηλώσεων ανεβαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα και προφέρονται σε ψηφιακό περιβάλλον, ώστε το κοινό, που διψάει για πολιτισμό, να μπορέσει να τις απολαύσει. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη συναυλία την οποία προσφέρει στο κοινό η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου – Δημοτικό Ωδείο Βόλου παραμένοντας προσεκτικοί αλλά και δημιουργικοί.

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, επελέγη η συγκεκριμένη δραστηριότητα για να παρουσιαστεί στο κοινό του Βόλου μία διαδικτυακή συναυλία συνοδευόμενη από ευχές για το νέο έτος από το Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο.

Το μήνυμα και το μουσικό πρόγραμμα θα ανεβούν στο κανάλι του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου στο Youtube στις 10.00 το πρωί της Πρωτοχρονιάς 2021 και θα είναι διαθέσιμο για το κοινό στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/jFLo1wSq_1Y

Το Κουαρτέτο του ΔΩΒ αποτελούν:

-Απόστολος Μητράς (1ο βιολί)

-Ασημίνα Χατζηαγγελάκη (2ο βιολί)

-Γιώργος Σκίμπας (βιόλα)

-Θέμης Βαγενάς (βιολοντσέλο)

Μαζί τους συμπράττουν:

-Σύλβια Τσιμπανάκου (τραγούδι)

-Ανίτα Λεφάκη (τσέμπαλο)

-Αναστασία Συργιάνη (χορό)

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Ρέτσιος

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ανδρέας Μιμαίος

Χορογραφία: Αναστασία Καλαντζή

Κείμενα: Ανδρέας Μιμαίος – Λευτέρης Καραμανλάκης

Ηχοληψία: Τάσος Κουλούρης

Κάμερες: Φίλιππος Ρέτσιος – Βασίλης Τσιακάλης

Ηχογράφηση: Rec N Mix Studio

Support: Kechaidis Musicstore

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου