ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εορταστική μουσική πρόταση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

εορταστική-μουσική-πρόταση-για-την-πα-793192

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη νέα χρονιά με εορταστικό γκαλά

Οσοι αγαπούν την κλασική μουσική θα απολαύσουν σίγουρα τη μεγάλη συναυλία που ετοιμάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η εορταστική μουσική πρόταση θα μεταδοθεί στις 8.30 το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου σε live streaming από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τρεις Ελληνες ερμηνευτές με διεθνή διαπιστευτήρια, η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης, θα ταξιδέψουν νοερά το φιλόμουσο κοινό στον μαγικό κόσμο του λυρικού τραγουδιού, ξεδιπλώνοντας το φωνητικό τους ταλέντο πλαισιωμένοι από την ΚΟΑ, που θα διευθύνει ο ταλαντούχος αρχιμουσικός Κορνήλιος Μιχαηλίδης.

Στις μουσικές τους επιλογές για τη λαμπερή βραδιά άριες, ντουέτα και ορχηστρικά αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Βιντσέντσο Μπελλίνι, Λέοναρντ Μπερνστάιν, Ζωρζ Μπιζέ, Γκαετάνο Ντονιτσέττι, Μανουέλ Ντε Φάγια, Σαρλ Γκουνό, Τζοακίνο Ροσσίνι και Τζουζέππε Βέρντι. Το πρόγραμμα του φετινού γκαλά εμπνέεται από συνθέτες και έργα χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ) που δοκιμάστηκαν σκληρά στο πρώτο κύμα της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου