ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου με μουσικές της Κρήτης

συναυλία-του-μουσικού-σχολείου-βόλου-786927

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου κάνει μια δυναμική αρχή για τη νέα σχολική χρονιά που σε λίγο ξεκινά με μια μεγάλη συναυλία με θέμα την κρητική μουσική και τραγούδια που είτε είναι αμιγώς κρητικά ή κινούνται στο κρητικό μουσικό ιδίωμα.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μμ στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.

Η συναυλία έχει ως τίτλο έναν αγαπημένο στίχο από τον Ερωτόκριτο του Β. Κορνάρου «… ήπαιρνε το λαγούτο του κι εσιγανοπορπάτει…» που εκφράζει με τον ποιητικότερο τρόπο το περιεχόμενο και το ύφος της μουσικής αυτής παράστασης

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης αλλά και τραγούδια που έγιναν γνωστά και αγαπήθηκαν από την ξεχωριστή φωνή και ερμηνεία του Γιάννη Χαρούλη.

Στο Μουσικό Σχολείο Βόλου υπάρχει από πέρυσι μουσικό σύνολο που μελετά το είδος αυτό της μουσικής με υπεύθυνο τον υποδιευθυντή του σχολείου Μιχάλη Χατζηκοτέλη, ο οποίος έχει αναλάβει και την ενορχήστρωση των κομματιών που θα ακουστούν στη συναυλία της ερχόμενης Κυριακής,

Τη διδασκαλία της χορωδίας του μουσικού συνόλου “Νίκος Ξυλούρης” έχει αναλάβει η Ρωξάνη Γιαρέντη. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεργάστηκαν και οι καθηγητές του σχολείου Βασίλης Αγροκώστας, Έττα Γκαβαλέκα, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Χρήστος Λιόλιας, Πέπο Σάλεμ, Ζαφειρούλα Χαντή οι οποίοι μαζί με τους εκατό περίπου μαθητές της πλήρους ορχήστρας και χορωδίας υπόσχονται μια μουσική βραδιά γεμάτη συγκίνηση και ευαισθησία με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που προετοιμάστηκε όλη την προηγούμενη χρονιά αλλά και το καλοκαίρι.

Οι μαθητές που συμμετέχουν είναι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούν να παρουσιάσουν στο κοινό τη δουλειά τους.. Διότι αυτό είναι το σημαντικό στο εκπαιδευτικό έργο αυτών των συνόλων, να φέρνουν σε επαφή τη νέα γενιά με τραγούδια σημαντικά και γνωστά στους μεγαλύτερους αλλά που δύσκολα προσεγγίζουν οι νεότεροι χωρίς τη σωστή καθοδήγηση και ενθάρρυνση. Η μαγεία του κλασικού είναι ακριβώς αυτή, διαπερνά τα χρόνια και τις εποχές και η γοητεία της ενισχύεται από την πατίνα του χρόνου χωρίς να την ξεθωριάζει στο παραμικρό. Αυτή ακριβώς είναι και η περίπτωση των κομματιών αυτών, η δύναμη και το πάθος των οποίων αγγίζει τουλάχιστον τρεις γενιές και έχουν ήδη θεωρηθεί κλασικά.

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου φυσικά έχει προσκαλέσει τον Γιάννη Χαρούλη σε μια βραδιά τιμητική για τον ίδιο και τη δουλειά του και εκείνος αφού ευχαρίστησε θερμά το σχολείο για τη μεγάλη τιμή που του έκανε, δέχτηκε την πρόσκληση με μεγάλη χαρά, αν του επιτρέψουν οι καλλιτεχνικές του υποχρεώσεις.

Γενική είσοδος 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, εργάσιμες μέρες από 10:00 έως 13:00, τηλ 24210-47155 και στον Μουσικό Οίκο “Κεχαϊδης», Αλεξάνδρας με Δον Δαλεζίου, ώρες καταστημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου