ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιβλίο- αφιέρωμα του Τ. Μητρογώγου στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

βιβλίο-αφιέρωμα-του-τ-μητρογώγου-στον-788702

Σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 19:30 στο Roof Garden του ξενοδοχείου Κυψέλη ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ δήμου Βόλου, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Τάσσου Μητρογώγου «Θυμάμαι – Γνώσεις, μνήμες και εμπειρίες μιας ζωής γεμάτης μουσική», παρουσιάζει τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Το ιδιαίτερο αυτό εγχείρημα καταγραφής της τοπικής πολιτιστικής ανάπτυξης και κληρονομιάς του Βόλου από τον γνωστό δημοσιογράφο και διακεκριμένο μουσικό παραγωγό Τάσσο Μητρογώγο αποτελεί μοναδική συνεισφορά στη διάσωση του πολιτιστικού χάρτη της πόλης μας και περιέχει πρόσωπα και γεγονότα της καλλιτεχνικής ζωής της πόλης μας, από την αρχή του 20ουαιώνα μέχρι σήμερα. Με σκοπό να αναδείξει και να διασώσει την πορεία σημαντικών προσωπικοτήτων μέσα και από την προσωπική σχέση που ο ίδιος διατηρούσε με αυτούς, στις σελίδες του «Θυμάμαι» αποτυπώνει τα πρώτα βήματα του βραβευμένου με Οσκαρ Μουσικής Βαγγέλη Παπαθανασίου, την επαγγελματική του εξέλιξη, το έργο του, καθώς και ανέκδοτα στιγμιότυπα και περιστατικά της ζωής του.

Η εκδήλωση με τον τίτλο «Ξεφυλλίζοντας» περιλαμβάνει δύο ενότητες. Στην πρώτη οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, προσωπικές μαρτυρίες οικείων και συμπολιτών και ανέκδοτες φωτογραφίες του διεθνούς φήμης μουσικού και πρωτεργάτη του ηλεκτρονικού ήχου, γνωστού διεθνώς ως Vangelis. Η δεύτερη είναι αφιερωμένη σε άλλους σημαντικούς βολιώτες καλλιτέχνες όπως Ν. Γούναρης και Σ. Παναγόπουλος, τραγούδια των οποίων θα ερμηνεύσουν οι Θ. Σκοτίδας, Γ. Ψαθάς και Β. Καραμπάσης.

Την εκδήλωση προλογίζει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου