ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οπερα στο Αχίλλειο

οπερα-στο-αχίλλειο-78285

«Μανόν Λεσκό» σήμερα στις 19.55 σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη

Η αριστουργηματική όπερα «Μανόν Λεσκό» του Giacomo Puccini θα προβληθεί σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος. Μετά τις εκπληκτικές παραστάσεις «Τροβατόρε», «Οθέλλος», «Τανχόιζερ», «Λούλου», «Αλιείς μαργαριταριών» και «Τουραντό» που μάγεψαν το κοινό, η έβδομη απευθείας μετάδοση όπερας, που έχει εξασφαλίσει για την πόλη του Βόλου η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Η σκηνή της Met «φλέγεται» όταν η σοπράνο Kristine Opolais και ο τενόρος Roberto Alagna ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την ιστορία εμμονικής αγάπης του Puccini. Η Opolais ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας επαρχιωτοπούλας με ελεύθερο πνεύμα που γίνεται η ψυχή του Παρισιού. Παράλληλα, ο Alagna είναι ο τολμηρός φοιτητής που την διεκδικεί απεγνωσμένα.

Ο σκηνοθέτης Sir Richard Eyre τοποθετεί την δράση στην κατεχόμενη Γαλλία σε ένα σκηνικό φιλμ νουάρ. Διευθύνει ο πρώτος μαέστρος της Μet, Fabio Luisi. Ο Τζιάκομο Πουτσίνι ήταν ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του ιταλικού βερισμού. Σπούδασε σύνθεση και εκκλησιαστικό όργανο, πρώτα στη γενέτειρα του, Λούκα και μετά στο Μιλάνο. Το 1893, είχε την πρώτη του επιτυχία με την Οπερα «Τόσκα» (1900), την «Μαντάμα Μπατερφλάι» και την «Τουραντότ», την οποία άφησε ημιτελή και την συμπλήρωσε ο Φράνκο Αλφάνο. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ενορχήστρωση, άμεσο λυρισμό και κυριαρχεί σε αυτά δραματική ατμόσφαιρα. Είναι από τα πιο δημοφιλή στο χώρο της όπερας.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων δίνονται στο «Δίαυλο», τηλέφωνο 2421025363, Τοπάλη 14.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφούν οι ενδιαφερόμενοι στο Met In Greece Club, μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου