ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μέρα μνήμης του ολοκαυτώματος

μέρα-μνήμης-του-ολοκαυτώματος-699145

Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου διοργανώνονται εκδηλώσεις στο Βόλο

H Eθνική Μέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος θα τιμηθεί την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας – Σποράδων και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, την πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Κατόπιν το αφιέρωμα μνήμης και τιμής θα συνεχιστεί στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Παρουσιάζουν οι: Ροσάννα Πώποτα και Βίκτωρ Σακκής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11.35 θα ανάψουν έξι κεριά στη Μνήμη των 6.000.000 Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Την ίδια στιγμή θα ακουστεί το «Ave Maria», από τον φλαουτίστα Πέπο Σάλεμ και την πιανίστρια Κερασία Σιάρα. Στις 11.50 ακολουθούν προσφωνήσεις από τους: Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών.

Στις 12.05 θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από τους: Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο, δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο,

πρόεδρο Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Μωυσή Κωνσταντίνη. Στις 12.20 θα ακουστεί το «Des las altas mares», φλάουτο κ. Πέπο Σάλεμ, σαντούρι κ. Λυγερή Βλαχογιάννη.

Στις 12.25 προγραμματίζεται ομιλία από τον κ. Δημήτρη Ψαρρά , ερευνητή -δημοσιογράφο με θέμα «Το σημερινό πρόσωπο των δολοφόνων της μνήμης».

Στη συνέχεια (12.45) το λόγο έχουν μαθητές που παρουσιάζουν τα «Παιδιά σε αναζήτηση καταφυγίου» από το βιβλίο «Νέοι στη Δίνη της Κατοχικής Ελλάδας».

Παρουσιάζεται ο διωγμός και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων 1943-1944 με δραματοποίηση αποσπασμάτων από τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Επιμέλεια Αικατερίνη Κολλάτου, πιάνο Κεράσια Σιάρα.

Τραγουδούν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Η τελετή ολοκληρώνεται στις 13.30.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου