ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η μοναξιά του κυκλάμινου»

η-μοναξιά-του-κυκλάμινου-67879

Το καινούργιο βιβλίο της συγγραφέως Αλεξάνδρας Παντελεήμονος – Πιτσιώρη «Η μοναξιά του κυκλάμινου» παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 7μ.μ στο Roof Garden του ξενοδοχείου Κυψέλη. Την εκδήλωση διοργανώνουν η ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και η συγγραφέας, σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος». Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος – συγγραφέας Σοφία Κανταράκη. Κείμενα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός – ηθοποιός Κική Δανιηλίδου.

Η Αλεξάνδρα Παντελεήμονος – Πιτσιώρη γεννήθηκε στον Βόλο. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Πιτσιώρη και έχει αποκτήσει δύο κόρες από τις οποίες έχει πέντε εγγόνια.

Εργάστηκε ως δασκάλα επί 24 χρόνια σε δημοτικά σχολεία του νομού Μαγνησίας και τρία χρόνια στο Ιδιωτικό Δημοτικό «Άγιος Απόστολος ο νέος» της Ι.Μ. Δημητριάδος.

Επίσης έχει διδάξει εικαστικά μαθήματα, ζωγραφική, μουσική, χορούς στους μικρούς μαθητές και έχει διοργανώσει μαζί τους θεατρικές παραστάσεις. Σπούδασε μουσική (ακορντεόν, θεωρία, αρμονία και κλασικό τραγούδι) και παρακολούθησε σεμινάρια εικαστικών. Πήρε μέρος με έργα ζωγραφικής της σε πολλές εκθέσεις αυτοδίδακτων ζωγράφων, σε εκθέσεις καλλιτεχνικής ερασιτεχνικής γυναικείας δημιουργίας, καθώς και σε αντίστοιχες ατομικές εκθέσεις στον Βόλο και στη Σκιάθο.

Ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή βιβλίων και τη ζωγραφική. Από την Ηρα Εκδοτική έχουν εκδοθεί τα βιβλία της «Κάνοντας κύκλους στ’ όνειρο» (2016), ένα μυθιστόρημα το οποίο έχει το χρώμα και τη μυρωδιά της ιδιαίτερης πατρίδας της, και το παιδικό βιβλίο «Ο Σι-γεν και τα αγγελούδια» (2017).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου