ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον βιβλίο παρουσιάζεται σήμερα στο «Αχίλλειον»

ενδιαφέρον-βιβλίο-παρουσιάζεται-σήμ-68290

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Νομού Μαγνησίας, το Βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη» και οι εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου με τίτλο «Γινάτι – Ο σοφός της λίμνης» που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 20.30 στο «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου και Ιάσονος, Βόλος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αδάμος Μουζουρής, ιστορικός – φιλόλογος και πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η φιλόλογος Ιουλία Βαλατσού. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ενωσης Κυπρίων Μαγνησίας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας.

Ο συγγραφέας γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Μελάτες της Αρτας, ενώ από το 1983 ζει στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής έργα του: Η ποιητική συλλογή «Το νερό των ονείρων» και το μυθιστόρημα «Μεθυσμένος δρόμος» (Ελληνικά Γράμματα 2000). Η συλλογή διηγημάτων «Μόνο να τους άγγιζα» (Κέδρος 2002), η οποία επανεκδόθηκε το 2017 από της εκδόσεις Ψυχογιός, εμπλουτισμένη ποικιλοτρόπως κι επιμελημένη στο σύνολό της με τον νέο τίτλο: «Κάποιοι δεν ξεχνούν ποτέ». Το μυθιστόρημα «Παντομίμα Φαντασμάτων» (Άγκυρα 2005), το οποίο κυκλοφόρησε σε επιμελημένη στο σύνολό της επανέκδοση το 2015 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο: «Σάος» και υπότιτλο: «Παντομίμα Φαντασμάτων».

Επίσης έχει γράψει τις ποιητικές συλλογές: «Το παραμιλητό των σκοτεινών Θεών» και «Ερωτας νυν και αεί», με την οποία ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (Εκδόσεις Ικαρος 2006 και 2007). Το μυθιστόρημα «Ιμαρέτ», το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, (Μεταίχμιο 2008 – Ψυχογιός 2015). Το «Ιμαρέτ» μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα πολωνικά και τα τουρκικά. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί σε δύο τόμους και η διασκευή του «Ιμαρέτ» σε νεανικό μυθιστόρημα (για παιδιά άνω των 10 ετών), με εικονογράφηση του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά. Τίτλοι: «Ιμαρέτ: Οι δυο φίλοι και ο παππούς Ισμαήλ» και «Ιμαρέτ: Φάρσες, πόλεμος και όνειρα». Με το διήγημα «Ο Λευτέρης» συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Τέλος καλά, όλα καλά» (Καστανιώτης 2012).

Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο καταγράφονται επίσης τα μυθιστορήματα «Αγιοι και δαίμονες» (Μεταίχμιο 2011 – Ψυχογιός 2015), «Ουρανόπετρα» (Μεταίχμιο 2013), «Ο,τι αγαπώ είναι δικό σου» (Ψυχογιός 2014) και «Σέρρα. Η ψυχή του Πόντου» (Ψυχογιός 2016).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου