ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου Γ. Σούρλα

παρουσίαση-βιβλίου-γ-σούρλα-658857

Διαδικτυακά το αφιέρωμα στην έκδοση «Η Μαγνησία στους απελευθερωτικούς αγώνες του Εθνους»

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σούρλα με τίτλο «Η Μαγνησία στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήσης, αύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα.

Πρόκειται για επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που αναφέρεται στη συμβολή της Μαγνησίας στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, σε γεγονότα και πρόσωπα, που με τους αγώνες και τις θυσίες τους καθόρισαν τις εξελίξεις και σημάδεψαν ανεξίτηλα την πορεία της πατρίδας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Προσφέρει τη δυνατότητα μιας συνολικής, συνοπτικής εικόνας για τα τεκταινόμενα, που συνθέτουν την τοπική ιστορία σε όλη την διάρκεια των απελευθερωτικών αγώνων.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ιστορικός – ερευνητής Βίκτωρ Κοντονάτσιος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Δωροθέα Κολυνδρίνη αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Μιχάλης Μιτζικός δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Δημήτριος Νασίκας δήμαρχος Φερών, Πέτρος Βαφίνης δήμαρχος Αλοννήσου, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος δήμαρχος Αλμυρού, Παναγιώτης Κουτσάφτης δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Θεόδωρος Τζούμας δήμαρχος Σκιάθου και Σταμάτης Περίσσης δήμαρχος Σκοπέλου.

Ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Σούρλα θα είναι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ο ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αθανάσιος Καραθανάσης και ο συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι ASTRA TV GREECE στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=yqOlfcui3I0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου