ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαδικτυακή συζήτηση και παρουσίαση νέων ιστορικών βιβλίων

διαδικτυακή-συζήτηση-και-παρουσίαση-827617

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους φίλους του πολιτισμού να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση δύο νέων ιστορικών βιβλίων, που εγκαινιάζουν τη σειρά 200 χρόνια από την Επανάσταση, η οποία φιλοδοξεί να συνεισφέρει στη δημόσια ιστορία και στον διάλογο για τον χαρακτήρα και τις μορφές της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων.

Ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης και ο Στέφανος Καβαλλιεράκης διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών παρουσιάζουν με τρόπο εύληπτο και επιστημονικά άρτιο την προετοιμασία της Επανάστασης με τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της και τον αδιαμφισβήτητο στρατιωτικό ηγέτη αυτής, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο

https://zoom.us/j/96936864790?pwd=NzVwaGR5K2pPUmMvYUhDWFhYeFBxUT09 ή να πληκτρολογήσουν τους κωδικούς

Meeting ID: 969 3686 4790, Passcode: 988913, για να παρακολουθήσουν ζωντανά την παρουσίαση των βιβλίων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom και να συμμετάσχουν με τα σχόλιά τους στη συζήτηση.

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς των βιβλίων Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης και Στέφανος Καβαλλιεράκης και ο Γιώργος Γεωργής καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Το βιβλίο του Στέφανου Καβαλλιεράκη «1814-1821: Η προετοιμασία μιας Επανάστασης – Πρωταγωνιστές – Γεγονότα – Συγκυρίες» διερευνά ένα γοητευτικό μυστήριο, αλλά και μια συναρπαστική ιστορική διαδρομή, τη συνάντηση προσώπων, γεγονότων, συγκυριών στην πορεία της προετοιμασίας για το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η οποία έμοιαζε άκαιρη και εκτός διεθνούς πλαισίου. Δύο αιώνες μετά, η ιστορική μελέτη έχει να διευθετήσει πολλά ιστορικά ζητήματα ακόμα, ενώ εκκρεμεί η ένταξη της Επανάστασης στα κυρίαρχα σχήματα της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Στο βιβλίο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο στρατιωτικός ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης,» ο Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης γράφει γι’ αυτόν που ξεχωρίζει από το πλήθος των σκληροτράχηλων οπλαρχηγών που πρωταγωνίστησαν στην Ελληνική Επανάσταση. Θρύλος για τους συντρόφους του και φόβητρο για τους εχθρούς του, ο γέρος του Μοριά αναδείχτηκε στην εμβληματικότερη προσωπικότητα της Παλιγγενεσίας.

Στις 26 Νοεμβρίου η σειρά εμπλουτίζεται με δύο ακόμα τίτλους «Ιωάννης Καποδίστριας: Ο αμνός της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων» των Θάνου Μ. Βερέμη και Ιάκωβου Δ. Μιχαηλίδη και «Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης: Ο ηγέτης της Μάνης στην Ελληνική Επανάσταση» του Αθανάσιου Συροπλάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου