ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου της Θεοφανίας Παπαθωμά

παρουσίαση-βιβλίου-της-θεοφανίας-παπ-601866

Η Θεοφανία Παπαθωμά θα ζωντανέψει βιωματικά το παραμύθι της «Αμαλασούνθα -Η Νεράιδα της Νύχτας», μέσα από χοροθεατρικά και μουσικά δρώμενα την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 18.00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Η παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια. Δράσεις για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά» που πραγματοποιούνται από το «Αξιον εστί» σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας και τις εκδόσεις «Διάπλαση». Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους γονείς και παιδιά.

Η Θεοφανία Παπαθωμά γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στις Σέρρες. Από μικρή επιδόθηκε στο σκαρφάλωμα των δέντρων, στο κρυφτό, στο κυνηγητό και σε κάθε είδους σκανταλιά. Είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε τη νομική επιστήμη και κατόπιν την υποκριτική τέχνη στην Αθήνα. Δούλεψε στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Απέσπασε δύο τηλεοπτικά βραβεία: Αγαπημένης Ηθοποιού 1999 και Καλύτερης Ηθοποιού 2003. Έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Η μικρού μήκους ταινία της «Φύγε εσύ – έλα εσύ» βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Δράμας 2008. Έχει μεταφράσει δύο θεατρικά έργα κι έχει συγγράψει τέσσερα παιδικά βιβλία: «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό: Σύλληψη, Κύηση, Γέννηση», και το παιδικό μιούζικαλ «Ήρθαν τα Χριστούγεννα», τα οποία κυκλοφορούν όλα από τις Εκδόσεις Διάπλαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου