ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο εικαστικός Χρίστος Σιψής εκθέτει έργα του στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο

ο-εικαστικός-χρίστος-σιψής-εκθέτει-έρ-570041

Το πολυδιάστατο ταλέντο του εικαστικού Χρίστου Σιψή αποτυπώνεται στην έκθεση με τίτλο «Συναύγεια: Ειδώλων Εκπάγλων Είδωλα», που παρουσιάζεται στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο.

Ο Χρίστος Σιψής ζωγραφίζει δίνοντας εκτός από μορφή και σχήμα ένα δικό του αποτύπωμα ζωής με την πνοή εμφανώς να δονείται στα έργα του. Η περιγραφή των εικόνων στις γυναικείες μορφές και στα τοπία δεν είναι απλά καταγραφή με σχήματα και χρώματα.

«Κάθε τι που αποτυπώνεται είναι έκφραση ζωής, είναι αυτό που καταγράφηκε στη μνήμη ως αίσθηση και επιστρέφει ως αίσθημα. Είναι αποτύπωμα ζωής κάθε τι που κατατίθεται στο τελάρο, στο χαρτί». Ο ίδιος δεν αρνείται την άνεση, που διαθέτει ως δώρο και χάρισμα να εκφράζει τις σκέψεις του και να εκφράζεται με διάφορα και διαφορετικά εκφραστικά μέσα. Η έως τώρα ζωή και δράση, που έχει καταγραφεί με άνεση και φυσικότητα, μεταφέρεται από τον ίδιο προσφέροντας σαν αντίδωρο τη ζωγραφική ή ως «αποτύπωμα ζωής» όπως ο ίδιος δηλώνει. Η ζωγραφική δεν ήταν και δεν είναι απλά τόπος ανακωχής συγκερασμού γνώσης και πείρας. Αντίθετα για τον ίδιο είναι ένα πεδίο μάχης ανάμεσα σε εκφραστικά μέσα και έμπνευση, που άλλοτε κυριαρχεί το χρώμα, άπλετο και διάχυτο και άλλοτε το σχήμα προσφέροντας μορφές ορατές ή και ανεπαίσθητα σαφείς. Η ζωγραφική για τον Χρίστο Σιψή κινείται στα όρια του φυσικού – πραγματικού και του ορατού – αόρατου σαν μορφή φιλοσοφίας και ορισμός ζωής.

Με καθάρια και χαμογελαστή ματιά ο Χρίστος Σιψής κατεβαίνει στον στίβο της καθημερινότητας με «όπλα» του τη δύναμη της γνώσης και της έμπνευσης. Εχοντας ολοκληρώσει υποχρεωτικές επαγγελματικές φάσεις, κατόρθωσε να κρατήσει όσα τον ευχαριστούν και του προσφέρουν τη χαρά της δημιουργίας μέσα από την καλλιτεχνική του φύση, που έχει αβίαστα αναδειχθεί. Ζωγραφική και γραφή, μουσική και ανάγνωση γεμίζουν την ημέρα έχοντας σταθερά ενεργοποιημένα όλα τα εκφραστικά του μέσα και όλες τις αισθήσεις. Για τον Χρίστο Σιψή η ζωή δεν μόνον αυτό που ζούμε και βιώνουμε, αλλά όσα προηγήθηκαν και όσα θα ακολουθήσουν με τη δική μας μαρτυρία μέσα από την τέχνη.

Η έκθεση έργων «Συναύγεια: Ειδώλων Εκπάγλων Είδωλα», που πραγματοποιείται στον Χώρο Τέχνης «δ.» έως τις 3 Απριλίου, λειτουργεί Τρίτη έως Παρασκευή 11.00 με 14.00 και 18.30 με 21.00, σήμερα Σάββατο 11.00 με 14.30, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου