ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιβλιοπαρουσίαση «Το δέκατο τρίτο κιβώτιο»

βιβλιοπαρουσίαση-το-δέκατο-τρίτο-κι-46947

Το βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή θα παρουσιαστεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Λεϊµονή «Το δέκατο τρίτο κιβώτιο» διοργανώνουν το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισµού – Κατεύθυνση Παιδικού Βιβλίου και Λογοτεχνίας- του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι Εκδόσεις Πατάκη, το Κέντρο Πολιτισµού «Ιωλκός» και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.), το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Αδαµαντία Μουτσινά, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισµού «Ιωλκός». Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι: Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος, Οµότιµος καθηγητής του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, καθώς και μέλη των οµάδων γραφής που συντονίζει ο Διονύσης Λεϊµονής. Αποσπάσµατα θα διαβάσει ο Δηµήτρης Δακτυλάς, διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει µουσικά η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva µε υπεύθυνη τη µαέστρο και καθηγήτρια κλασικής κιθάρας Ευαγγελία Γούσια. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής.

Τη Sempre Viva στηρίζει η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήµου Βόλου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Public Βόλου.

Το ότι ο λόρδος Έλγιν έκλεψε τα γλυπτά του Παρθενώνα στις αρχές του προ-προηγούµενου αιώνα είναι γνωστό. Το ότι το µπρίκι που θα τα µετέφερε αρχικά στη Μάλτα βυθίστηκε σε έναν µικρό όρµο των Κυθήρων είναι επίσης γνωστό. Αυτό όµως που παραµένει µυστήριο πάνω από διακόσια χρόνια µετά είναι πόσα από τα δεκαεφτά κιβώτια µε τους αρχαιολογικούς µας θησαυρούς ανέσυραν τότε οι Καλύµνιοι βουτηχτάδες…

Η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα ξεκινά στα Κύθηρα µε µια παρέα παιδιών να ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη, συναρπαστικότερη και πιο ονειρική βουτιά της ζωής τους… Μα όταν αναδυθεί κανείς στο φως, αναρωτιέται πάντα πού σταµατάει η αλήθεια και πού αρχίζει το όνειρο.

Ο Διονύσης Λεϊμονής κατάγεται από το Αιτωλικό, ενώ σήμερα ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου. Είναι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά σε σχέση με το βιβλίο και τη λογοτεχνία, ενώ ως συγγραφέας εμπνέεται για τα βιβλία του από τις περιπέτειες της ιστορίας αλλά και της καθημερινότητας. Προωθεί ενεργά τη λογοτεχνία διοργανώνοντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής και παρουσιάσεις, μεταδίδοντας τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο» και συμμετέχοντας σε επιτροπές συγγραφέων. Είναι τακτικό μέλος του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου, ενώ έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για τα έργα του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου