ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Στο δάσκαλό μας με αγάπη»

στο-δάσκαλό-μας-με-αγάπη-348885

Διήμερο εκδηλώσεων στη Δράκεια, εκεί όπου το 1968 γυρίστηκε η ταινία

Το 1968 στη Δράκεια του Πηλίου γυρίστηκε η ταινία «Στο Δάσκαλό μας με Αγάπη». Στην ταινία πρωταγωνίστησαν οι Αγγελος Αντωνόπουλος, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Βασίλης Καΐλας και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Σήμερα, σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δράκεια», σε συνεργασία με τοπικό συμβούλιο, τον αγροτικό συνεταιρισμό και τον αγροτικό σύλλογο Δράκειας, διοργανώνει ένα διήμερο αφιέρωμα στην ταινία με επίτιμους καλεσμένους τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Α. Αντωνόπουλο και Βασίλη Καΐλα, καθώς και τον σκηνοθέτη Ομηρο Ευστρατιάδη. Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί κάτοικοι συμμετείχαν στα γυρίσματα, ενώ πολλά από τα σπίτια χρησιμοποιήθηκαν στα σκηνικά της ταινίας. Η πρώτη προβολή έγινε το 1969.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολή της ταινίας, προβολή βίντεο από σημερινές μαρτυρίες των κατοίκων που περιγράφουν την εμπειρία τους, καθώς και ομιλίες από τους βασικούς συντελεστές της ταινίας και από τον επ. Καθηγητή του ΠΘ Αντώνη Σμυρναίο. Παράλληλα, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από στιγμιότυπα της ταινίας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το Σάββατο 5/9/2015, 8:30 μ.μ., Κάτω Πλατεία Δράκειας:

  • Βίντεο με συνεντεύξεις κατοίκων που συμμετείχαν στην ταινία
  • Εισαγωγική ομιλία από τον Αντώνη Σμυρναίο, επίκουρο καθηγητή του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Προβολή της ταινίας και συζήτηση.

Την Κυριακή 6/9/2015, 12:00 π.μ., Πάνω Πλατεία Δράκειας:

  • Βράβευση των συντελεστών της ταινίας
  • Αφιέρωμα στη σχολική ζωή της Δράκειας και σχετική συζήτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου