ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή στο Μεταξουργείο

προβολή-στο-μεταξουργείο-647048

Με την ταινία «Μέλι» σε σκηνοθεσία Βαλέρια Γκολίνο συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στην Ν.Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 2 Μαρτίου στο Αχίλλειο (έναρξη 21:30). Παίζουν οι ηθοποιοί: Τζασμίν Τρίνκα, Κάρλο Τσέκι, Λίμπερο Ντε Ριέντζο. Σιωπηλό, αλληγορικό δράμα πάνω στις βασικές αξίες της ζωής, στο σύγχρονο πολιτισμό και στο τίμημα της ενηλικίωσης. Μια αγνή, συναισθηματικά γενναιόδωρη κινηματογραφική χειρονομία, η οποία απέσπασε τη Χρυσή Αρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η Βαλέρια Γκολίνο, γνωστή μέχρι τώρα ως μια σπουδαία Ιταλίδα ηθοποιός διεθνούς βεληνεκούς, περνάει πίσω από την κάμερα και κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο της με ταινία μυθοπλασίας κοινωνικού προβληματισμού για το βιοηθικό ζήτημα της ευθανασίας.

Η 30χρονη Ιρένε (Τζασμίνε Τρίνκα) είναι η Μέλι, η οποία έχοντας παρατήσει τις σπουδές της στην ιατρική, βγάζει τα προς το ζην παρέχοντας, έναντι αδράς αμοιβής, υπηρεσίες εκούσιας ευθανασίας σε βαριά αρρώστους. Πατώντας πάνω στο μυθιστόρημα του Μάουρο Κοβάσιτς (A Nome Tuo) η Γκολίνο επιχειρεί, ως πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτης, ένα ομολογουμένως δύσκολο πρότζεκτ: Να θίξει το θέμα της εκούσιας ευθανασίας, χωρίς μελοδραματισμούς, ηθικολογίες και διακηρύξεις ιδεών. Και ως προς αυτό τα καταφέρνει θαυμάσια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου