ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

16η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς

16η-χορωδιακή-συνάντηση-αγριάς-335688

Διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στην Αγριά και τη Νέα Αγχίαλο

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το επόμενο Σάββατο 10 Μαΐου το «Χορωδιακό Φεστιβάλ Βόλου» με τις δύο ξεχωριστές χορωδιακές συναντήσεις της Χορωδίας Αγριάς και της Χορωδίας Ν. Αγχιάλου. Είναι μια συνδιοργάνωση των δύο τοπικών Χορωδιών, προτεινόμενη από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και τις Αντιδημαρχίες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Ν. Αγχιάλου. Οι δύο χορωδίες είναι δημιούργημα των τοπικών κοινωνιών που αναπτύχθηκαν στην πορεία των χρόνων και συνέβαλαν στην πολιτιστική φυσιογνωμία των κοινοτήτων ενισχύοντας τοπικά τον πολιτισμό και τις πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και την τουριστική ανάπτυξη.

Η 16η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαΐου στις 19.30, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς. Η Μικτή Χορωδία Αγριάς ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από το Βόλο και την Αγριά, που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Συμπληρώνει φέτος δεκαεννιά χρόνια δημιουργικής και ανοδικής πορείας, μέσα στα οποία έλαβε μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει εδώ και δεκαέξι χρόνια ο καταξιωμένος μαέστρος κ. Βλάσης Μαστρογιάννης. Προσκεκλημένες Χορωδίες θα είναι η Χορωδία Φαιάκων της Κέρκυρας και η νεοσύστατη, στη δεύτερη εμφάνισή της «Πειραματική Χορωδία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.

Το 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ν. Αγχιάλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαΐου στις 20.30 στο Δράγνειο Αμφιθέατρο του πρώην Δημαρχείου.

Η χορωδία της Ν. Αγχιάλου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δημιουργικής και καλλιτεχνικής πορείας (ιδρύθηκε το 1994). Στο 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ συμμετέχουν τέσσερα αξιόλογα και γνωστά στο πανελλήνιο χορωδιακά σχήματα και τη βραδιά, όπως πάντα, κλείνει η τοπική χορωδία σ’ ένα, επιλεγμένο όσο και ανανεωμένο πρόγραμμα. Η Χορωδία του (πρώην) Δήμου Νέας Αγχιάλου ιδρύθηκε το 1994, με σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση της χορωδιακής μουσικής και την προσφορά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι μικτή, αποτελείται από 50 μέλη και από το 1995 τη διευθύνει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Οι χορωδίες που θα εμφανιστούν είναι: «Αρίων» από την Καρδίτσα, Συλλόγου Επτανησίων Φθιώτιδας «Ιωάννης Κουντούρης», Πολιτιστικού Συλλόγου «Φίλων του Ωδείου Αριστοτέλης» της Νάουσας Ημαθίας και των «Καμένων Βούρλων». Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου, ο Αθλητικός Σύλλογος «Πύρασος», ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός κρασιά Αγχιάλου «Η Δήμητρα», η εταιρεία αδελφών «Μπούτλα», η εταιρεία «Τοκαλή» και το ανθοπωλείο του Δημήτρη Κατσαούνη από τον Αλμυρό.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου