ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Dallas Buyers Club»

προβολή-ταινίας-dallas-buyers-club-284320

Με την ταινία «Dallas Buyers Club» σε σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ. συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Στην ταινία «Dallas Buyers Club» Αμερικανικής παραγωγής 2013 πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Τζάρεντ Λέτο, Τζένιφερ Γκάρνερ.

Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, έρχεται να μας θυμίσει πως μπορείς να κάνεις σπουδαίο σινεμά χωρίς κανένα «εφέ», εκτός από τα απλά υλικά ενός καλογραμμένου σεναρίου, ενός ταλαντούχου σκηνοθέτη και δύο συγκλονιστικών ηθοποιών.

Ο Ρον Γούντροφ είναι ένας Τεξανός ηλεκτρολόγος και καουμπόι σε ροντέο, που διάγει έκλυτο βίο χωρίς καμία έννοια για την επόμενη μέρα. Το 1985, ο Ρον χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του ξαφνικά, όταν οι γιατροί κάνουν διάγνωση ότι πάσχει από τον ιό H.I.V. και του δίνουν μόνο 30 μέρες ζωής. Oμως εκείνος, δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί αυτή τη θανατική ποινή. Μετά από υπερεντατική έρευνα ανακαλύπτει ότι υπάρχει έλλειψη πιστοποιημένων φαρμάκων και θεραπειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε περνάει τα σύνορα και φτάνει Μεξικό, αγνοώντας τις οδηγίες του γιατρού του.

Παρ’ όλο που είναι ομοφοβικός, ο Ρον συνασπίζεται με έναν αναπάντεχο σύμμαχο, μια επίσης οροθετική τρανσέξουαλ που μοιράζονται το ίδιο πάθος για ζωή. Οι δυο τους διακρίνονται για το επιχειρηματικό τους πνεύμα και ιδρύουν ένα κλαμπ, όπου οι οροθετικοί έχουν πρόσβαση σε φάρμακα με μηνιαία συνδρομή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου