ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Υβ Σαιν Λοράν»

προβολή-ταινίας-υβ-σαιν-λοράν-116788

Το φιλμ «Υβ Σαιν Λοράν», Γαλλικής παραγωγής 2014, θα προβληθεί από την Παρασκευή 12 έως τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μμ στο θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών του Σινέ Μεσόγειος. Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ζαλίλ Λεσπέρ, σενάριο Ζακ Φιεσί, Μαρί-Πιερ Yστέρ, Ζαλίλ Λεσπέρ (από το βιβλίο της Λοράνς Μπενέμ). Πρωταγωνιστούν: Πιερ Νινέ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Σαρλότ Λε Μπον.

Βιογραφία του διάσημου νεωτεριστή της σύγχρονης μόδας, που φωτίζει την δημιουργική ιδιοφυΐα αλλά και την αντιφατικότητα του χαρακτήρα του.

Η πρώτη από τις δύο βιογραφίες που αφορούν τη ζωή και τη δημιουργία του Ιβ Σεν Λοράν. Σκηνοθετήθηκε από τον ηθοποιό Ζαλίλ Λεσπέρ και είχε την ένθερμη και έμπρακτη υποστήριξη του συντρόφου και επαγγελματικού συνοδοιπόρου του μεγάλου σχεδιαστή μόδας, του Πιέρ Μπερζέ.

Προς τιμήν του, ο Λεσπέρ δεν βγάζει λάδι, δηλαδή άγιους, τον Λοράν και τον Μπερζέ στις υπερβολές και τις διαφωνίες τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάτι σημαντικό λείπει από την ταινία: ο αέρας και η τόλμη. Το Ιβ Σεν Λοράν στηρίζει την οπτική του γωνία στην ψυχαναλυτική ερμηνεία της προσωπικότητας του Σεν Λοράν, εξηγώντας τον ευάλωτο χαρακτήρα του από τα παιδικά του χρόνια στην Αλγερία και την ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα του. Εναλλάσσει την «κλειδαρότρυπα» με την τρέλα.

Οι στιγμές της δόξας του είναι σωστές, αν και κάπως περιγραφικές, καθώς φορέθηκαν τα αυθεντικά ρούχα συλλογών από διάφορες φάσεις της καριέρας του, και τα σκηνικά, εκτός από το διαμέρισμα στο Παρίσι, είναι τα πραγματικά. Το στοιχείο που αναδεικνύει το φιλμ είναι η καταπληκτική ερμηνεία του Πιέρ Νινέ, ενός νέου ηθοποιού που ανήκει στο δυναμικό της ιστορικής θεατρικής σκηνής του Παρισιού, Comedie Française. Εκτός του ότι μοιάζει, ή καταφέρνει να μοιάζει, ανατριχιαστικά με τον Σεν Λοράν, συλλαμβάνει τις χαώδεις αντιθέσεις και τις θυελλώδεις μεταπτώσεις του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου