ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Ο καλός Γουΐλ Χάντιγκ»

προβολή-ταινίας-ο-καλός-γουΐλ-χάντιγ-116799

Προβολή της ταινίας «Ο καλός Γουΐλ Χάντιγκ» στην αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου

Ολοκληρώνονται οι προβολές στην αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου για το φετινό καλοκαίρι, με την ταινία «Η καλός Γουΐλ Χάντιγκ» που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. Τις προβολές διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», σε συνεργασία με την Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία «Good Will Hunting», αμερικάνικης παραγωγής του 1997, σε σκηνοθεσία Γκάς Βάν Σάντ, είναι εξαιρετικοί και πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ματ Ντέϊμον, Ρόμπιν Ουΐλιαμς, Μπεν Αφλεκ, Στέλλαν Στάρσγκαρντ.

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν ποτέ να πιστέψουν στον εαυτό τους, μέχρι τη στιγμή που κάποιος πιστεύει σε αυτούς. Το ευφυέστερο μυαλό ενός κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου δεν είναι κάποιος καθηγητής, αλλά αυτός που καθαρίζει τα πατώματα της σχολής, ο Γουίλ Χάντινγκ (Ματ Ντέιμον).

Εκτός από καθαριστής, ο Χάντινγκ είναι και ένας πεισματάρης, άφραγκος, νέος άνδρας, που περνάει το χρόνο του πίνοντας μπίρες με τα φιλαράκια του στην κακόφημη συνοικία της Βοστόνης, μπλέκοντας συνεχώς σε καυγάδες.

Oταν ο καθηγητής μαθηματικών Λαμπό (Στέλαν Σκάρσγκαρντ) αφήνει μία δύσκολη εξίσωση στον πίνακα του διαδρόμου του ΜΙΤ, ο Γουίλ είναι ο μόνος ανάμεσα στα κορυφαία μυαλά του πανεπιστημίου, που βρίσκει τη λύση, την οποία και αφήνει ανώνυμα στον πίνακα.

Oταν ο Λαμπό ανακαλύπτει τον Γουίλ, του προσφέρει μία διέξοδο στις περιπέτειες που αντιμετωπίζει με το νόμο, υπό τον όρο να δεχτεί να δει έναν ψυχοθεραπευτή, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η αντικοινωνική συμπεριφορά του προκαλεί στον ίδιο και στο περιβάλλον του.

Μετά από μια σειρά αποτυχημένων συνεδριών με διάφορους ψυχολόγους, τους οποίους ο Γουίλ καταφέρνει να τρελάνει, θα εμφανιστεί ο χαρισματικός Σον Μακ Γκουάιρ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη, αλλά και την αγάπη του εξεγερμένου νεαρού και θα τον βοηθήσει να βρει τις απαντήσεις στις μεγάλες αποφάσεις που καλείται να πάρει.

Η ταινία απέσπασε Όσκαρ Β’ Ανδρικού (Robin Williams), πρωτότυπου σεναρίου 1998, ήταν υποψήφια για άλλα 7 Όσκαρ 1998: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού (Matt Damon), Β’ Γυναικείου (Minnie Driver), μοντάζ, μουσικής, τραγουδιού, απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου το 1998, Αργυρή Άρκτο στον Matt Damon για το ξεχωριστό ατομικό του επίτευγμα στο σενάριο και την πρωταγωνιστική ερμηνεία, στο Φεστιβάλ Βερολίνου 1998.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου