ΕΛΛΑΔΑ

Καρατομήθηκε ο διοικητής και ο λιμενάρχης του Λιμεναρχείου Πειραιά – Σε ΕΔΕ τέσσερα στελέχη

καρατομήθηκε-ο-διοικητής-και-ο-λιμενά-990525

Παραπέμπονται σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Δύο στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά και συγκεκριμένα ο κεντρικός λιμενάρχης και ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος καρατομήθηκαν για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Στο πόρισμα της ΕΔΕ που παραδόθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, παραπέμπονται σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου για τους οποίοι προκύπτουν ευθύνες.

Επιστρέφουν τα αποσπασμένα στελέχη του λιμενικού στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά για την επιτήρηση και αστυνόμευσή του

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου