ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Πειραιά: ΕΔΕ και για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για τον θάνατο του 36χρονου

τραγωδία-στον-πειραιά-εδε-και-για-το-κε-990067

Με εντολή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ξεκινάει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά

Την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, όπου o 36χρονος Αντώνη, βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον απόπλου του Blue Horizon, διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγές Λιμενικού: Δεν υπήρχε στέλεχος μπροστά στον καταπέλτη

Πηγές από το λιμενικό σώμα σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν καθώς δεν φαίνεται και στα σχετικά βίντεο, αναφέρθηκε ότι υπήρχε στέλεχος του σώματος που έκανε μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.

Επίσης σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.

Δεν τηρήθηκε η διαδικασία «άνθρωπος στη θάλασσα» λέει η ΠΕΝΕΝ

Για την τραγωδία στον Πειραιά με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Κ. μίλησε ο Γιώργος Νταλακογιώργος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Νταλακογιώργος είπε: «Θέλω να εκφράσουμε εκ μέρους των μελών μας και γενικότερα θα έλεγα των Ελλήνων ναυτεργατών τον αποτροπιασμό μας για αυτά τα οποία διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πλοίο κατά τη διάρκεια της αναχώρησης του πλοίου.

Και θέλω να υπογραμμίσω επίσης ότι αυτή η συμπεριφορά απέναντι στον επιβάτη, από τη στιγμή που ανήλθε στον καταπέλτη, είναι ξένη για τον ναυτεργατικό μας κόσμο που έχει να επιδείξει πολλά περιστατικά εντός και εκτός Ελλάδας, συμπαράστασης, αλληλεγγύης και κυρίως διάσωσης ανθρώπων στη θάλασσα. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 36χρονου επιβάτη. Μαζί με αυτά θέλω να πω ότι δυστυχώς τα όσα εξελίχθηκαν στον καταπέλτη του πλοίου ήταν ολέθρια στο να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος».

Τα γεγονότα λένε, σημείωσε ο ίδιος, ότι όταν ο 36χρονος επιχείρησε και τελικά ανήλθε στον καταπέλτη, είχαν λυθεί οι κάβοι, κίνηση που δεν έπρεπε να γίνει καθώς από μόνη της συνιστούσε ένα επικίνδυνο περιστατικό.

«Από τη στιγμή όμως που ανήλθε στον καταπέλτη, είναι οφθαλμοφανές ότι η συμπεριφορά του πληρώματος θα έπρεπε να είναι διαφορετική, διότι η απώθηση που του κάνανε, τον έσπρωχνε να βρεθεί εκτός καταπέλτη, στη θάλασσα, αυτό συνιστά ένα θανάσιμο εγχείρημα» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως η ΠΕΝΕΝ είναι αναφανδόν υπέρ να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον αναλογούν.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου