ΕΛΛΑΔΑ

Απεργούν την Τετάρτη οι δάσκαλοι

απεργούν-την-τετάρτη-οι-δάσκαλοι-834567

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη οι δάσκαλοι της χώρας.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρει, οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλε και πραγματοποίησε μέχρι σήμερα, το κάλεσμά της στο συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου και η κήρυξη της σημερινής 24ωρης απεργίας «έχουν ήδη αποφέρει τους πρώτους καρπούς. Το υπουργείο Παιδείας υπό πανικό προχωρά σε συνεχείς τροποποιήσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να εγγραφεί μαθητής στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο και κάνει βήματα υποχώρησης στο θέμα της πρωινής ζώνης 7-8π.μ.

»Νίκη, σ’ έναν πρώτο βαθμό, είναι και αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες σε σχέση με τις εγγραφές μαθητών στα ολοήμερα τμήματα» σημειώνει η ΔΟΕ.

Ζητά και μαζικούς μόνιμους διορισμούς δασκάλων, μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής τώρα, «καμία απόλυση αναπληρωτή-κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία», απόσυρση της υπουργικής Απόφασης για το Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, «κανένα παιδί έξω από το ολοήμερο Σχολείο», απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία και απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Την Τετάρτη, και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών οργανώνει συγκέντρωση, στις 12 στην πλατεία Ομονοίας, με σύνθημα «Αν δεν τους σταματήσουμε, το σχολείο που θα βρούμε τον Σεπτέμβρη δε θα το γνωρίζουμε!».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου