ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκη επίθεσης σε Έλληνα δημοσιογράφο

καταδίκη-επίθεσης-σε-έλληνα-δημοσιογ-786446

Ο Οργανισμός Μέσων Ενημέρωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMO), με έδρα τη Βιέννη, καταδικάζει την επίθεση κατά δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, Γ. Τσελίκα στις 14 Απριλίου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, σε βάρος Ελλήνων δημοσιογράφων και είναι η τρίτη επίθεση εφέτος κατά αθλητικογράφου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του SEEMO, μετά την επίθεση αυτή αρκετοί ήταν εκείνοι που δέχτηκαν φραστικές απειλές.

Στην ανακοίνωση εκφράζονται οι ανησυχίες του Οργανισμού για τη συχνότητα επιθέσεων κατά δημοσιογράφων στην Ελλάδα, όπως όμως και για τη μη λήψη επαρκών μέτρων για την προστασία των δημοσιογράφων στην καθημερινή τους εργασία, με το γενικό γραμματέα του SEEMO, Όλιβερ Βούγιοβιτς να καλεί την Αθήνα και ιδιαίτερα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή εργασία των δημοσιογράφων.

Επιπλέον ζητά να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν επιθέσεις και απειλές εναντίον δημοσιογράφων στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Οργανισμός είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις τότε βομβιστικές επιθέσεις κατά κατοικιών δημοσιογράφων στην Αθήνα, τονίζοντας πως αυτή είναι μια νέα, ανησυχητική κλιμάκωση της βίας κατά των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας και την επίθεση κατά της οικίας του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τον SEEMO, το 2012 σημειώθηκαν στην Ελλάδα 38 περιστατικά παραβίασης της ελευθερίας του Τύπου ή επιθέσεων κατά δημοσιογράφων και ήδη πέρσι ο Οργανισμός είχε επανειλημμένα καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στην Ελλάδα, απευθύνοντας έκκληση στις ελληνικές αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν όλα τα περιστατικά και να πάρουν σαφή θέση σε σχέση με τις επανειλημμένες επιθέσεις σε δημοσιογράφους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου